StoryEditorOCM
ForumNIKAKO DA SHVATE

Srbi opet bjesne zbog Knina i Tuđmanovog poziva na janjetinu, a Toni Kukoč odavno je objasnio što je istina iz Barcelone

Piše Sport SD
16. veljače 2024. - 17:17

Poznata srpska sportašica progovorila je o detalju s Olimpijskih igara u Barceloni 1992. godine koji joj se usjekao u pamćenje. 

Tamara Malešev je osvojila je zlatnu medalju u skoku u dalj na Mediteranskim igrama 1991. u Ateni, a bila je i sudionica Olimpijskih igara u Barceloni.

Poseban dojam na Tamaru Malešev ostavilo je, piše srpski Kurir, ponašanje sportaša iz Hrvatske, točnije košarkaške reprezentacije. Košarkaši Stojko Vranković i Dino Rađa dočekali su kasnjie u Kninu Franju Tuđmana na tvrđavi nakon ‘Oluje‘.

- Njihov predsjednik Tuđman im je rekao: ‘Vi me pozovite na finale Olimpijskih igara, a ja ću vas voditi u oslobođeni Knin! Na janjetinu!‘ Do tada nisam vidjela toliko ‘šahovnica‘ na jednom mjestu. Njihova zastave su se vijorile i pokrivale svaki pedalj zgrade u kojoj su bili smješteni - opisala je Tamara situaciju u olimpijskom selu u Barceloni.

Tu je situaciju točnije u emisiji HTV-a ‘Nedjeljom u 2‘ opisao hrvatski košarkaš i član reprezentacije u Barceloni Toni Kukoč:

- Inače, odlazak košarkaša s Tuđmanom u oslobođeni Knin bio je moja ideja. Na Olimpijskim igrama u Barceloni Tuđman je došao u svlačionicu i rekao da bi bilo lijepo ako uđemo u finale s Dream Teamom. Ja samo predložio: ‘Ako uspijemo, je l’ može janjetina u Kninu?’. On je rekao: ‘Dogovoreno’.

image

Finale Olimpijskih igara u Barceloni 1992.

Ignelzi/Afp
25. travanj 2024 18:50