StoryEditorOCM
ForumNEPRAVOMOĆNA PRESUDA

Severina proglašena krivom za vrijeđanje socijalne radnice, na sudu otkriveno što joj je rekla. Oglasio se njezin tim, evo što kažu

Piše Vijesti SD
28. ožujka 2023. - 12:52

- Ne znam ništa o tome - kratko je komentirala pjevačica Severina Vučković informaciju da ju je Prekršajni sud u Zagrebu nepravomoćno oglasio krivom i kaznio za prekršaj iz članka 17. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, piše Jutarnji list.

Radi se o slučaju vrijeđanja socijalnih radnica, za što je pjevačica u obrani porekla krivnju. Na zagrebačkom sudu je nepravomoćno proglašena krivom i kaznili su je novčano sa 80 eura za prekršaj iz čl.17. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

Presuda je navodno otpremljena strankama i njihovim zastupnicima i moguće je da je Severinin branitelj još nije preuzeo.

Radi se o slučaju vrijeđanja socijalnih radnica iz Centra za socijalnu skrb Maksimir, kojem je u međuvremenu zbog utvrđenih nezakonitosti oduzet rad na predmetu oko skrbi nad zajedničkim djetetom.

Prema navedenom zakonskom članku tko omalovažava ili vrijeđa državne organe odnosno službene osobe prilikom vršenja ili u vezi s vršenjem službe ili njihova zakonita naređenja, kaznit će se za prekršaj novčanom kaznom u iznosu od 20,00 do 100,00 eura ili kaznom zatvora do 30 dana.

Severina je, prema optužnici, vrijeđala socijalnu radnicu Centra za socijalnu skrb Maksimir na Valentinovo prošle godine.

Centar za socijalnu skrb je podnio prijavu za remećenje javnog reda i mira Policijskoj upravi zagrebačkoj zbog vrijeđanja i omalovažavanja službene osobe.

Pjevačica je, stajalo je u prijavi, nazvala Centar za socijalnu skrb te "verbalno i agresivno nastupila prema socijalnoj radnici u predmetu".

Prema iskazu socijalne radnice, Severina nije birala riječi u razgovoru s njom.

Pjevačica je socijalnu radnicu pitala "s kojim pravom joj na adresu šalje drugu socijalnu radnicu da obiđe njenu majku". Socijalna radnica u prijavi je navela da joj je pokušala objasniti da Centar mora postupiti kod svake prijave sa sumnjom u nasilje koja im je dostavljena od člana njene obitelji.

Socijalna radnica na sudu je navela što joj je Severina izgovorila.

- Međutim, nju ne zanima što se ima za reći, nego nastavlja: Je... vam majku svima, ovo je zaje..., zaje... me već devet godina i sad je dosta - navela je socijalna radnica u prijavi.

Severinu Vučković u tom je postupku zastupao odvjetnik Čedo Prodanović koji nam je potvrdio da još nije primio odluku i da će nakon što je primi uložiti žalbu.

Severinin tim: ‘Nije vrijeđala, nego je protestirala zbog nezakonitog postupanja Centra‘

Oglasili su se i iz Severinog tima:

"Severina nije vrijeđala, nego je protestirala zbog nezakonitog postupanja Centra i najavila da će ih prijaviti i javno obznaniti njihovo nezakonito postupanje. Severina će se svakako žaliti na ovu odluku.Riječ je o socijalnoj radnici iz područnog ureda Centra za socijalnu skrb kojem je upravni nadzor utvrdio niz pogrešaka u postupanju radi čega je i promijenjen te danas drugi centar vodi predmet.U konkretnom slučaju, bila je riječ o razgovoru sa socijalnom radnicom nakon što je Severina izviještena da će joj doći u nadzor provjeriti uvjete u kojima živi njezina mama, premda joj je prije toga ista socijalna radnica tvrdila da će tu prijavu njezine sestre zanemariti jer su njezinu majku vidjeli u njenom domu i vidjeli da je žena dobro i da se o njoj vodi briga. Međutim, zbog pritiska bivšeg financijski moćnog partnera, o čemu postoje pisani dokazi, Centar se ipak odlučio doći u prostore gdje živi Severinina mama što je bilo ponižavajuće za 86-godišnjakinju o kojoj brine Severina. Nadzor, je naravno, utvrdio da Severina brine o majci, kao što i od rođenja skrbi na najbolji mogući način i o svom djetetu. Uzgred, Severinina sestra uopće nije prije toga vidjela njihovu majku  godinama, a Severina pored brige o majci i djetetu, vodi brigu i o sestrinoj kćeri od njezine 19 godine", poručili su

06. svibanj 2024 21:59