StoryEditorOCM
ForumNICK SHERIDAN

Poznati voditelj iznenada preminuo u 32. godini: ‘Bio je silno talentiran novinar i pisac, svima je uljepšavao život‘

Piše Mozaik SD
7. ožujka 2024. - 14:57

Voditelj BBC-ja Škotska Nick Sheridan preminuo je nakon kratke bolesti. Njegovu smrt u 32. godini objavila je televizijska kuća u objavi na X-u u četvrtak ujutro.

Otkako se 2018. godine pridružio BBC-ju Škotska Sheridan je vodio emisije "Reporting Scotland", "Drivetime", "Nine" i "Seven Days".

"Nama koji smo radili s njim Nick je bio divan kolega otkako se pridružio BBC-ju Škotska. Bio je silno talentiran novinar, voditelj i pisac - i jedan od onih rijetkih ljudi koji uljepšavaju živote svima oko sebe. Duhovit, pametan, ljubazan. Divan čovjek. Naša srca su uz njegove roditelje, koji su bili uz njega proteklih deset dana, uz njegovog partnera Lewisa i svu ostalu njegovu obitelj i prijatelje", zapisao je BBC-jev voditelj vijesti Gary Smith.

Podrijetlom iz Wexforda u Irskoj, Sheridan je radio u radiodifuziji više od desetljeća. Prethodno je proveo dvije godine izvještavajući i predstavljajući RTE News2day, informativni program za mlade osobe za irsku nacionalnu radioteleviziju, prije nego što je prešao u glavnu redakciju gdje je radio na desku za vanjske poslove. Pridružio se BBC-ju Škotska kao istraživač, prije nego što je postao reporter, dopisnik i voditelj. Napustio je svoje radno mjesto kako bi se usredotočio na pisanje knjiga za djecu, ali je nastavio kao stalni slobodni voditelj na BBC-jevim radijskim i TV programima vijesti, piše BBC.

Prerana smrt mladoga novinara i pisca gubitak je za njegovu medijsku kuću, ali i za brojnu publiku koja je uživala u njegovim prilozima.

27. travanj 2024 08:01