StoryEditorOCM
ForumHUMANITARNA AKCIJA

Pomozimo Luki (4) da prohoda! Potrebno mu je 330.000 kuna kako ne bi ostao paraliziran. Tata Marijan: Nemamo više kuda, prisiljeni smo tražiti pomoć!

Piše M.P.
3. lipnja 2021. - 19:13

Luka je rođen prije četiri godine. Devet mjeseci kasnije ustanovljena mu je dijagnoza koja je njegove roditelje bacila u beznađe i očaj. Liječnici su im rekli da je Luka neurorizično dijete s hipertoničnim i distoničnim obrascem. Dijagnoza je to koja može dovesti do trajne paralize.

- Svaki roditelj se pita zašto baš nama? Onda prihvatiš situaciju kakva je i shvatiš da se nažalost to događa i drugima. Naravno da smo poduzeli sve kako bismo čim prije pomogli našem djetetu, kaže nam Lukin tata Marijan Novak iz malog sela Kozarac pored Belog Manastira.

image
Luka Novak nepokretan je od rođenja.
Privatan Album

- Budući da samo ja radim, financijski prihodi nisu dovoljni za sve troškove koji iziskuju liječenje, a ono je izuzetno skupo. Kucali smo i tražili pomoć na svim mogućim stranama, pomogli su nam ljudi dobrog srca te nam na taj način uvelike pomogli u dosadašnjim terapijama za Luku. Prije dvije godine organizirali smo humanitarni koncert kojim smo skupili sredstva za početne terapije. Međutim, s vremenom, dođemo do trenutka potpune financijske iscrpljenosti. Našli smo se pred zidom s pitanjem što dalje? Kako pomoći nemoćnom djetetu koje je sada napunilo četiri godine i još uvijek ne hoda. Pomaci postoje, no oni su vrlo mali, ali za nas veliki, zato terapije i dalje treba provoditi. Borba s ovom bolesti je izuzetno teška, ali ne smijemo stati, moramo se dići i tražiti, kucati, moliti i vapiti, govori Marijan.

- Mi kao roditelji nemamo više kuda. Prisiljeni smo ovim putem moliti pomoć kako bismo mogli nastavili s terapijama. Molimo Vas da pomognete kako bi Luka započeo svoje djetinjstvo kao zdravo i sretno dijete te vas molimo da sudjelujete u našoj humanitarnoj akciji prikupljanja sredstava za robotsku terapiju u Poliklinici Glavić u Zagrebu.

Terapije koje Luka sada treba vode se pomoću robota. Predviđeno trajanje neurorehabilitacije je 24 tjedna, koji su prema dugogodišnjem iskustvu, potrebni za postizanje optimalnih napredaka. Broj sati terapija je 25 tjedno, dok je procjena trajanja propisana na 24 tjedna. Ukupan iznos takve terapije iznosi 180.000,00 kn. Uz to, Luki je potrebna još jedna terapija vertikalizacije, koja godišnje iznosi 150.000,00 kn, čime se ukupni godišnji trošak liječenja penje na 330.000,00 kn.

- Vjerujemo kako ćemo ovom humanitarnom akcijom prikupiti dovoljno sredstava za planirano trogodišnje liječenje i da će mali anđeo Luka konačno prohodati. On je izuzetno inteligentno dijete velikog srca i zaraznog osmjeha koji s puno ljubavi živi život. Naš mali anđeo duge plave kose. Želja mu je samo da hoda. Da stane na svoje malene nožice, koje će ga provesti kroz život kakav zaslužuje. Ništa mu nije teško, sudjeluje u vježbama, izgovara rečenice, igra se i veselo osmjehuje, ponosno će tata Marijan.  

Luki možete pomoći pozivom ili uplatom na žiro račun

Pozivom na humanitarni broj 060 9006 donirat ćete pet kuna (cijena poziva je 6,25 kuna).

Određeni iznos možete uplatiti i na IBAN Zagrebačke banke:  HR9823600001502919031

SWIFT: ZABAHR2X

SVRHA: SVI ZA LUKIN KORAK

19. travanj 2024 20:35