StoryEditorOCM
ForumTUŽNA OBLJETNICA

Počast žrtvama Vukovara i Škabrnje odana i u Poljskoj: pripadnicima hrvatskog vojnog kontingenta NATO-a pridružili se i Amerikanci, Britanci i Rumunji

Piše HINA
18. studenog 2020. - 18:09

Paljenjem svijeća i komemoracijom pripadnici 6. hrvatskog kontingenta NATO aktivnosti  u Poljskoj odali su počast žrtvama Vukovara i Škabrnje, u povodu Dana sjećanja na žrtve iz Domovinskog rata i Dana sjećanja na žrtve Vukovara i Škabrnje.

Počast žrtvama iz Domovinskog rata, pripadnici 6. hrvatskog kontingenta NATO aktivnosi 'Ojačane prednje prisutnosti' u Republici Poljskoj odali su sinoć paljenjem svijeća dužinom Vojnog poligona Bemowo Piskie, a danas je održana komemoracija, priopćeno je u srijedu iz Ministarstva obrane RH (MORH).

 Na Dan sjećanja, pripadnici kontingenta postrojili su se u sjedištu Borbene grupe Poljska i zajedno sa zapovjednicima i prvim dočasnicima postrojba američkog, britanskog i rumunjskog kontingenta, te poljskim domaćinima, odali su počast žrtvama Vukovara i Škabrnje.

Na taj su način naši saveznici iskazali odali počast hrvatskim braniteljima te poštovanje žrtvama hrvatskih branitelja i civila tijekom Domovinskog rata, Vukovara i Škabrnje, navode iz MORH-a.

Nakon prigodne komemoracije, poručnik Tin Guštin održao je za pripadnike 6. HRVCON-a prezentaciju Vukovarske bitke. 

Nakon toga je održana sveta misa za sve žrtve iz Domovinskog rata, koju je predvodio vojni kapelan 6. hrvatskog kontingenta pater Daniel Čolo.

U svojoj propovijedi pater Čolo je naglasio našu obvezu svjesnog čuvanja i poštovanja svih koji s se žrtvovali za svoj narod i Domovinu, kao i na najveću žrtvu, onu koju je podnio Krist, priopćeno je iz MORH-a.

18. travanj 2024 17:03