StoryEditorOCM
ForumVELIKA POGREŠKA

Opet zamjena identiteta pokojnice u hrvatskim bolnicama: obitelj iz Mraclina kraj Velike Gorice pokopala majku pa dobili šokantan poziv nakon sprovoda

Piše Dnevnik.hr
30. listopada 2020. - 10:22

Obitelj iz Mraclina pokraj Velike Gorice u šoku je nakon velike pogreške bolnice, odakle su im javili da dođu preuzeti tijelo umrle majke nakon što ju je obitelj već bila pokopala, javlja Dnevnik.hr.

Sada pokojna Suzana (76) je u zagrebačku bolnicu otišla 5. listopada.

- U petak su me nazvali i rekli da je koronavirus ušao na odjel. U subotu je liječnik koji je zamijenio doktoricu u samoizolaciji rekao da će majku morati testirati na virus i kasnije su nam javili da je pozitivna. U ponedjeljak u pet sati ujutro su nam potvrdili da je umrla, rekao je sin pokojnice, Tomislav Šipušić.

Obitelj je nakon toga obavila ukop, a kći preminule kaže da je već tada bilo nekih nelogičnosti.

- Prvo, na papirima koje sam pogledala, na jednome piše da je umrla 25.10. u pet sati, a na drugome 26.10. u pola šest. Mene sad zanima u koje vrijeme i točno od koje bolesti je moja majka preminula. U bolnici nisu imali neki razuman i normalan odgovor, rekli su da će izvidjeti  sve i dali su nam tisuću informacija, ispričala je za Dnevnik.hr Tajana Ivanac.

Nakon sprovoda su iz bolnice ponovno zvali Tomislava i pozvali ga da dođe preuzeti tijelo svoje majke, koju je već sahranio. 

- Bio sam iznenađen, šokiran, nisam znao što da kažem, ispričao je Tomislav, kojem su potom iz bolnice poručili da je došlo do zabune.

- Kako se to može desiti, zabuna, pa nije moja majka broj, ona je osoba, tada živa, a sada mrtva, kaže Tomislav.

U šoku je i kći pokojnice koja se pita kome će na blagdan Svih svetih zapaliti svijeću. Sastali su se i s ravnateljem bolnice te uočili niz nelogičnosti u dokumentaciji. Naposlijetku je obitelj zatražila da se organizira iskop kako bi se vidjelo tko je u grobu.

- Neke smo stvari tamo čuli koje ne bismo smjeli čuti i zamoljeni smo da kažemo da se to u stvari ne radi, ali da će nama to omogućiti da nam bude lakše i da ne poduzimamo daljnje korake. Dakle ja sam danas dovedena zajedno sa svojim bratom i šogoricom pred čin da moram identificirati je li moja mama još u mrtvačnici ili nije, kaže Tajana. 

Ravnatelj bolnice i Ministarstvo zdravstva još nisu odgovorili na upit Dnevnik.hr.-a o ovom slučaju. 

19. travanj 2024 14:15