StoryEditorOCM
ForumDAVALI SU JOJ TEK NEKOLIKO TJEDANA ŽIVOTA:

"Imala sam težinu petogodišnjeg djeteta, izvukla sam se iz anoreksije i sada pomažem svima koji se muče!"

Piše Zadarski.hr
5. veljače 2018. - 20:35
1440x620_1517835429anaCollage

Kada je stigla u bolnicu dali su joj samo nekoliko tjedana života, zbog teškog oblika anoreksije, sada mlada studentica koristi društvene mreže kako bi promovirala zadoljstvo tijelom i inspirirala druge koji prolaze kroz težak oporavak, donosi 100posto.hr.

Connie Inglis (23) iz Leedsa s anoreksijom se borila od svoje 10. godine, u devet godina bila je hospitalizirana tri puta. Prije dvije godine primljena je u bolnicu nakon što joj je težila kao prosječno petogodišnje dijete.

"Nije me bilo briga hoću li živjeti ili umrijeti. Samo sam htjela izgubiti svu težinu. Došla sam do točke kada mi nije bilo dovoljno što sam u bolnici, htjela sam da mi srce stane. To je bila jedina stvar koja bi zadovoljila moju anoreksiju", kazala je Connie u intervjuu za BBC.

"Kad mi je bilo 18 godina, ne bih se usudila objaviti išta na društvenim mrežama ako nisam izgledala savršeno. Konstantno sam bila na dijeti, iz kuće ne bih izašla bez šminke, a nisam se niti usudila pogledti svoj trbuh. Sve što sam objavila na Instagramu bilo je jako izmijenjeno, do granice da ne bih prepoznala samu sebe".

Sada želi postati podrška svima koji prolaze kroz slične probleme s porukom da "bez obzira koliko je teško, stanje uvijek im može postati bolje".

Na svom Instagram profilu često postavlja usporedne slike i prikazuje proces svog oporavka, zbog čega je prati 87.000 ljudi. Osim inspirativnih poruka, Connie ne krije brutalnu istinu o tome kako izgleda život s teškom anoreksijom. "Volim pomagati ljudima i mislim da je to vrlo važno ljudima koji prolaze kroz oporavak, pogotovo da shvate kako nisu sami u svojoj borbi", rekla je.

Smatra da ima toliko pratitelja zbog svoje iskrenosti. "Trudim se prikazati sve, a ne samo pozitivnu stranu oporavka. Često prikazujem ono negativno i kako teško može biti", kazala je. Ova studentica pohađa zadnju godinu Leeds Art University. Connie progovara i o problemu nedostatka financija liječenja. "Vrlo je iritantno, jer, čini se da me ako se ne izgladnjujem nitko neće shvatiti osobno", kazala je.

U svom završnom radu ispitat će pritisak društva na žene tako to će koristiti dijelove tijela izrađene od rastopljenog obojenog šećera, a koji će odgovarati izgledu Barbie i Bratz lutke. "Da Barbie postoji kao prava žena ne bi imala polovinu svojih organa, bila bi klasificirana kao teško anoreksična, ako ne i mrtva. To je apsurdno", zaključila je.

25. travanj 2024 06:19