StoryEditorOCM
ForumKAKVA PROMJENA

Bio je najdeblji čovjek na svijetu sa 609 kila: Srušili su dio kuće da ga izvade, a danas ga nitko ne prepoznaje

Piše PSD
21. kolovoza 2023. - 17:45

Khalid Bin Mohsen Shari iz Saudijske Arabije 2013. godine bio je ne samo najdeblji tinejdžer na svijetu, već i drugi najdeblji čovjek svih vremena, odmah nakon Amerikanca Johna Brauera Minocha koji se smatra najdebljim čovjekom u povijesti, a težio je čak nevjerojatnih 634 kilograma. Shari je težio nešto manje, točno 609 kilograma, ali je u isto vrijeme bio tek tinejdžer - imao je 19 godina, piše kurir.rs.

Halid je 2013. dvije i pol godine bio praktično zarobljen u svojoj kući – nije je mogao napustiti zbog enormne težine. Kada je kralj Saudijske Arabije Abdullah čuo za ovaj slučaj, naredio je da se mladić dovede u Rijad na bolničko liječenje.

Da bi Halid uopće bio iznesen iz kuće, jedan njen dio je morao biti srušen, a izvučen je uz pomoć specijalno napravljene dizalice. Video kako ga prije 10 godina na svojevrsnom viličaru iznose iz kuće postao je viralan, a priča je tada zainteresirala cijeli svijet.

Po nalogu kralja, a u ime "humanitarnog čina", kako ga je nazvao, tridesetak liječnika pomoglo je tinejdžeru, pokušavajući ga naučiti zdravoj prehrani i naviknuti na tjelovježbu. Halid je u međuvremenu operirao želudac, kretao se u invalidskim kolicima i redovno išao na fizikalne terapije kako bi se naučio normalno kretati, s obzirom na to da je godinama bio invalid.

Nakon navedenih zahvata mladić je u šest mjeseci izgubio više od polovice tjelesne težine, odnosno oko 320 kilograma. Sljedećih godina skinuo je ostatak viška pa danas ima tek oko 68 kilograma.

Od 2018. Khalid živi normalnim životom, ima 68 kilograma i ponovno hoda, piše kurir.rs.

Mediji prenose da je Khalid posljednju operaciju imao 2018. godine, a to je bilo uklanjanje viška kože. Danas ima 32 godine, a na internetu nema puno njegovih fotografija, ali na onima koje postoje vidi se da je potpuno drugačiji, sitniji i mršavi muškarac!

03. svibanj 2024 03:16