StoryEditorOCM
ĐiradaU ATRIJU PALAČE CEDULIN

Program za glazbene sladokusce: Tri dive domaće glazbene scene izvest će program "Ladies in Red"

Piše Zadarski.hr
12. kolovoza 2023. - 08:10

Sutra, u nedjelju 13. kolovoza, u atriju palače Cedulin održat će se program za glazbene sladokusce. Tri dive domaće glazbene scene, sopranistica Nela Šarić, mezzosopranistica Nera Gojanović i pijanistica Gordana Pavić pripremile su program „Ladies in Red - Opera pod zvijezdama“, u kojemu će od 21 sat izvoditi glazbene bisere iz najpoznatijih opera i opereta svjetske glazbe.

Nera Gojanović prošlog je mjeseca nastupila u istom prostoru, izvodeći s pijanisticom Pavić najpoznatije pjesme Disneyjevih filmova. Čarobnoj atmosferi pjesama iz poznatih crtanih i igranih filmova pridonio je jedinstveni prostor palače Cedulin, ali i veliki odaziv kolega glazbenika koji su s izvođačima podijelili oduševljenje jednim, kako ističe Gojanović, "nestereotipnim" pristupom pjesmama. Taj čarobni ugođaj želi se novim koncertom prenijeti na kolovoz.

„Ladies in Red“ u nedjelju će „protrčati“ kroz opus opernih dueta, među kojima su i dva najpoznatija, Flower duet iz opere Lakmé i Barcarolle iz Hoffmanovih priča, ali i arija iz Carmen, La Bohème…

- Nismo htjeli stati na tome, pa ćemo s jedne strane izvesti arije iz Male Floramye i Judite, kako bismo promovirale domaću glazbu, ali i virtuozne i vrlo zahtjevne Rossinijeve duete, gdje ćemo nastojati pokazati za što je sve ljudski glas sposoban. To nam je bio poseban izazov, da ne radimo samo popularne pjesme, nego i ono što je osnova našeg rada, za što smo se godinama školovale. Vjerujem da takva glazba ima svoje mjesto u Zadru, ističe Gojanović.

Kao kuriozitet koncerta istaknimo da će na sceni biti tri Zadranke, svaka u različitoj ulozi: Nela Šarić, koja je rođena i djeluje u Zadru, pijanistica Gordana Pavić, koja je porijeklom Zadranka (Paškinja) s adresom u Šibeniku te Nera Gojanović, koja je prije nekoliko godina rodni Šibenik zamijenila Zadrom. Odmah po dolasku u novi grad počela je suradnja s kolegama na glazbenoj sceni, najintenzivnija baš s Nelom, s kojom je do sada pripremila tri repertoara.

- Brzo sam „kliknula“ s njom jer je vrijedna, mnogostrana pjevačica, koja dobro pjeva sve što pjeva, bilo da se radi o klasičnom repertoaru, bluesu, jazzu… Naši glasovi pritom su se savršeno preklopili, na sceni uspijevamo postići sinergiju, približiti se jedna drugoj pjevanjem, što je danas rijetkost.

S obzirom da su, kaže Gojanović, sve tri vatrene osobe, odlučili su za svoj prepoznatljivi imidž odabrati crvene haljine, odakle i dolazi ime „Ladies in Red“.

Organizator koncerta je Turistička zajednica grada Zadra, a ulaz je besplatan. Isti program izvest će se i u okviru Petrčkog lita na Novoj rivi u Petrčanima 23. kolovoza.

image

Ladies in Red

Ustupio TZGZ
26. travanj 2024 17:55