StoryEditorOCM
ĐiradaU GRADSKOJ LOŽI

Predstavljanje knjige o dorbim i lošim stranama našeg školskog sustava iz pera profesora, ravnatelja i roditelja, Nikice Simića

Piše Zadarski.hr
9. studenog 2020. - 17:28

Budite dio predstavljanja zanimljive knjige profesora Nikice Simića pod nazivom „Reformske priče“ koje će se održati u utorak, 10. studenoga s početkom u 12 sati u Gradskoj loži.

Knjigu će predstaviti: dr. sc. Bruno Ćurko, prof. Jere Bilan i autor knjige Nikica Simić.

Nikica Simić jedan je od profesora koji su takvom djelovanju posvetili čitav život; više od četiri desetljeća promišlja strategije unapređenja hrvatskog školstva – kao profesor, kao mentor, kao ravnatelj i – možda najvažnije – kao roditelj. Ova je knjiga istodobno osobna ispovijest i povijest obrazovnih reformi, a prvo lice jednine knjizi daje hrabrost, snagu i autentičnost rijetko viđenu u pisanju o ovim temama.

Upečatljivim anegdotama, širokim iskustvenim uvidima, ali i disekcijom službenih dokumenata, Simić nam pokazuje kako su odnosi između djece i roditelja, djece i škole, škole i roditelja, škole i društva u kojem živimo, neraskidivo povezani. Nastojala se skrenuti pozornost čitatelja na loše stvari u obrazovnom sustavu. Napisana je u dva dijela, u prvom se daje zanimljiv pristup obrazovnim pitanjima, djetinjstvu autora, osobnim iskustvima. Djelo je pisano dinamično, autor putuje iz sadašnjosti u prošlost, govori iz različitih perspektiva, sebe kao učenika, roditelja, profesora, ravnatelja. 

image
Reformske priče
Nmzd
25. travanj 2024 07:36