StoryEditorOCM
ĐiradaWINGS FOR LIFE RUN

Globalna utrka devetu godinu zaredom vraća se u Zadar, prijave su otvorene!

Piše Wings for Life World Run
17. studenog 2021. - 13:15

Prije nešto više od osam godina svijet je odlučio stati na noge i na jedan dan zaboraviti na sve prostorne i vremenske granice. Neprofitna zaklada Wings for Life odlučila je svijetu prenijeti svoju poruku i misiju i to utrkom koja će ujediniti svijet i startati u istom trenutku diljem svijeta. Wings for Life World Run utrka je koja će i devetu godinu zaredom, 8. svibnja 2022. točno u 13 sati po našem vremenu započeti, a točnije nastaviti beskompromisnu potragu za jedinim ciljem – lijekom za ozljede leđne moždine. Zadar je domaćin hrvatske utrke ponovno nakon dvije godine utrke uz aplikaciju, a prijave su otvorene na stranici www.wingsforlifeworldrun.com.

Nakon prve utrke kad je u Zadru startalo skoro 2000 trkača, utrka je 2019. u Donatov grad dovela njih čak 9000 koji su trčali za jedan cilj. Wings for Life World Run u 2022. okupit će 5000 sudionika na službenoj utrci na lokaciji i još tisuće drugih na utrci uz aplikaciju. Utrka koja zapravo nema ciljne linije, već je ta ciljna linija presretačko vozilo koje se kreće za trkačima, svake godine oduševi sudionike, a hrvatska staza pruža se od Liburnske obale preko Jadranske magistrale pa sve do Primoštena kad bi presretačko vozilo trebalo sustići i posljednjeg trkača u utrci. Sudjelovati mogu svi, bili profesionalni trkači ili samo rekreativci, netko tko do sada nije trčao, ali i oni koji sanjaju da jednom hoće. Svi se kreću prema vlastitim mogućnostima, a pobjednik je zapravo svatko tko započne utrku.

Važno je napomenuti da se stopostotna vrijednost iznosa svih startnina ulaže izravno u zakladu Wings for Life, koja tim novcem financira najsuvremenija istraživanja leđne moždine.

Prijavi se i ti i trči s cijelim svijetom za one koji ne mogu - pozivaju iz Wings for Life World Run.

24. travanj 2024 07:37