StoryEditor
ĐiradaZADAR STREET FOOD

Evo što će se sve kušati na festivalu brze hrane: nude se same delicije, od burgera, piletine, pizze starih Rimljana do zanimljivih jela od ribe!

Piše Zadar Street Food Festival
27. rujna 2020. - 12:19
Zadar Street Food FestivalZadar Street Food Festival

Približava se Zadar Street Food Festival, evo što će se sve moći isprobati.

- Ususret festivalu, detaljnije vas upoznajemo s ponudom gastro kućica, a i one jedva čekaju upoznati vas. Tješimo se nakon što smo morali odgoditi početak festivala na 30.rujna, da su od svih čekanja, ipak najbolja jedva-čekanja. 

Eat on the Street

Za sve kojima je pizza cut asocijacija na street food. Nećemo služiti to, ali morate probati Salsa Rossa pinsu, jelo starih Rimljana s 3 vrste brašna – pšeničnim, sojinim i rižinim, puno laganija od pizze, s manje ugljikohidrata, masti, soli i kalorija. Ljeto i sezona kupaćih su možda završili, ali bit ćemo još u kratkom.  

Meet the Meat - nice meating you!

Burger od čiste junetine je vladar ulične hrane, a na festivalu ćete ih jesti u svim mogućim i nemogućim kombinacijama; sa finim domaćim umacima, tartufima, pancetom, jajetom, orasima, camembert, brie i cheddar sirevima, pomidorom, rikolom i ostalim što nađemo u vrtu - sve svježe ubrano za festival. Doći će čak i u vege verziji, za koji nije nastradala nijedna kravica prilikom izrade. Burgere će ručno raditi zadarski najbolji specijalisti za meso iz OX meat&eat, roštiljat će se na PIK grill house, Hedonist donosi svoj New York burger, a Burgers&More predstavlja lokalpatriotski Zadar burger s potpisom jednog od najboljih hrvatskih chefova i strogog suca Masterchefa i 3,2,1…kuhaj, Toma Gretića, osmišljen specijalno za ZSFF. 

Burgeru će opasnu konkurenciju praviti svinjetina u Kung pao izdanju i s dan dan rezancima Magura, katsu piletina za cure, a na Pikovoj kućici zamirisat će na Advent uz gurmanske kobasice prekrivene svježim zeljem i pečenicu. Kakvo je vrijeme zadnjih dana, možda bude i snijega. Hedonist donosi  pravi hedonistički doživljaj i hommage svim pirevima koji se ove godine nisu mogli održati - janje koje će glumiti kravicu u janjećem burgeru, a svinju u janjećem hotdogu. Janjetina nije baš dijetalna da se ne lažemo, ali idealna za griješiti s njom na cheat day. Nećemo reći salati da ste je prevarili.

Meet the Fish

Delimaris će u dubokom ulju frigati srdele, gavune, lignje, kozice i druge plodove Jadranskog mora - dalmatinska kuhinja u svom najboljem redizajnu, servirana s domaćim čipsom. Za sirove strasti pobrinut će se Maguro street sa tuna poke. Tuna će se zamotati i u Delimarisov tortilja wrap i ušuškati uz teriyaki umak.

Meet the Sweet

Bit ćemo dobri domaćini, pa ćemo vam slatko spremiti i za doma. Vrhunski talijanski sladoled by Kavana Danica odsada možete odnijeti u novim kutijicama, slatkim skoro kao njihov sadržaj. Premijera ekskluzivno na festivalu.

Meet, Repeat & Delete

Očekujemo da ćete na svakoj kućici tražiti repete, ali znamo da će to biti pravilo na Wine House (ne Amy, kućici zadarskih vinara), Bamboo Coctail&Gin Baru, za Staropramen i Grif pivo. Što da vam kažemo, pazite što radite i dođite biciklom.

Meet the Beat

Ritam druženja će određivati svaki dan drugi DJ.  Odmah da kažemo, ne primaju glazbene želje i ne može Mišo ni Rozga (ništa protiv Miše, pozdrav Jelena). 

Pa, sad kad znate (skoro) sve,  dođite da se i službeno upoznamo! - poručuju organizatori.

Festival će biti otvoren srijedu i četvrtak od 16 do 23, petak od 16 do 24, subotu i nedjelju od 11 do 24. Održavat će se uz poštivanje svih epidemioloških mjera. Ulaz je besplatan!

Izdvojeno

17. listopad 2020 20:09