StoryEditorOCM
ĐiradaUKUSNI KRAJ RUJNA

Dolazi nam prvi Zadar Street Food Festival i trajat će pet dana: evo tko sve gostuje!

Piše Zadarski.hr
14. rujna 2020. - 14:02

Trendovi u gastronomiji u posljednje vrijeme zamjenjuju klasičnu restoransku sa street food ponudom, a naš grad ne zaostaje, što će pokazati i prvi Zadar Street Food Festival kroz pet dana održavanja. Uz epidemiološku situaciju koja diktira druženja na otvorenom, kraj ljeta idealno je vrijeme za festival i da svi naši građani, ali i gosti koji će se taj tjedan naći u Zadarskoj županiji, dožive jedinstveno gastronomsko iskustvo.

Na jednoj od najljepših lokacija u Zadru, Puntamici, neposredno uz Beach Bar Bamboo, posjetitelji će uživati uz glazbeni program domaćih DJ-a i jelima koje karakterizira brza priprema ali vrhunske, kvalitetne i lokalne namirnice. 

- Od ideje do evo, ubrzo i realziacije, prošlo je niti dva tjedna. Ležao sam na ležaljci jedan dan uz more i čitao o zagrebačkom Burger Festivalu i pomislio: "Pa zašto mi tako nešto ne bi napravili kod nas, u Zadru?!"  Vjerujem da gurmana ovdje itekako ima, a također svjednok sam i vrhunske ponude koja je iz godine u godinu sve šarolikija - rekao je glavni organizator, Tomislav Fain

Zadrani i gosti tako će moći isprobati street food specijalitete u režiji probrane ekipe Hedonist Dining & Hangouta, OX meet & eata, Maguro restoran & sushi bara, Delimaris Fish & chips, Salsa Rosse, Burgers & more i PIK GRILL HOUSE.

Vjerujemo kako će svaki posjetitelj naći će nešto za sebe, od raznih vrsta gourmet burgera, ribljih i mesnih delicija, posebne Pinsa pizze...

image
Riblji fastfood DeliMaris 
 
Luka Gerlanc/Cropix

Uz hranu idealno se nadovezuje Staropramen i GRIF pivo.

Organizatori su se pobrinuli i za ljubitelje slatkog, a za taj kutak bit će zadužena kavana Danica koja će u svojoj festivalskoj kućici osvježavati s vrhunskim talijanskim sladoledom, te Bamboo Ice s velikim izborom palačinki.

U posebnoj morskoj festivalskoj atmosferi, uz "ulične" i cjenovno pristupačne varijante svima najdražih jela u izvedbi zadarskih ugostitelja, posjetitelji će uživati i u raznovrsnoj ponudi pića Cocktail & gin bara by Bamboo.

A sve to uz more, najljepši zalazak sunca na svijetu ili pak pod zvijezdama, svjetionik u pozadini….

Vidimo se svi na Zadar Street Food Festivalu od srijede 23. rujna! 

* Festival će biti otvoren srijedu i četvrtak od 16 do 23, petak od 16 do 24, subotu i nedjelju od 11 do 24. Održavat će se uz poštivanje svih epidemioloških mjera. Ulaz je besplatan!

image
Burgers & More
Privatni Album
18. travanj 2024 15:22