StoryEditorOCM
4 kantuna POMOĆ ZDRAVSTVU

Župan Longin: "Svaki ulazak medicinske sestre u sobu s oboljelima košta 800 kuna!"; Pupić Bakrač: "Do kad će glavna sestra radit zulum u bolnici?"

Piše Predrag Opačić
21. listopada 2020. - 17:07

Prekinuta je dostava lijekova zdravstvenim ustanovama, uključujući one u vlasništvu Zadarske županije. Obustava se ne odnosi samo na lijekove plaćene unaprijed, avansno, pa me zanima koliko ćete sredstava izdvojiti za ovu akutnu potrebu stanovnika Zadarske županije, pitala je Renata Sabljar Dračevac župana Božidara Longina.

Ubrzo nakon toga, vijećnici SDP-a su napustili sjednicu jer ni ovog puta u propisanom vremenu za održavanje Aktualnog sata pet vijećnika nije stiglo na red za postavljanje pitanja.

- Sve uštede koje smo svojim mjerama ostvarili idu prema Općoj bolnici Zadar i u zdravstveni sustav. S obzirom na aktualnu situaciju, da im usmjerimo i cijeli proračun ne bi bilo dostatno. Pohvalio bih rad Opće bolnice Zadar. Bili smo stabilni, počeli smanjivati gubitke iz prethodnih godina, ali smo i početkom pandemije počeli stvarati minus. Korona jako puno košta: jedan jedini ulazak medicinske sestre u sobu s oboljelima košta 800 kuna! Ravnatelj i njegov tim u postojećim okolnostima rade za svaku pohvalu, kazao je Longin.

Župan je odgovorio i na pitanje o „mobingu glavne sestre OB Zadar”. Marko Pupić Bakrač je naveo kako su dvojica liječnika na sudskoj parnici kao svjedoci potvrdili da je glavna sestra Darija Katuša dobila opomenu pred otkaz jer je pacijentima mijenjala terapiju i mobingirala sestre i tehničare još dok je bila glavna sestra na Odjelu za gastroenterologiju.

-Takva je osoba postavljena za glavnu sestru i tu funkciju obnaša i dalje. Kažu da je štite župan Longin i Živko Kolega. Najgore od svega je što i dalje vrši mobing nad zaposlenima. Župane, do kada će trajati zulum Darije Katuše u OB Zadar, pitao je Pupić Bakrač.

Longin nije želio ulaziti u bilo kakvu polemiku, već je kratko kazao da probleme iz OB Zadar treba rješavati unutar Bolnice.

Pupić Bakrač je ipak ostao pri svom stavu da je to i odgovornost Županije kao vlasnika koji kontrolira Upravno vijeće OB Zadar. Ako za neku osobu postoji cijela „povijest mobinga, vi to trebate riješiti, ustrajao je Pupić Bakrač.

25. travanj 2024 04:14