StoryEditorOCM
4 kantunaNATJEČAJ ZA NOVOG RAVNATELJA KONCERTNOG UREDA ZADAR

Stigla samo jedna prijava - gitaristice Melite Ivković koja s dosadašnjom ravnateljicom Dinom Bušić ima duet "Dina e Mel"!

Piše L.B.
26. studenog 2018. - 21:06
Dina e Mel

Na natječaj za ravnatelja Koncertnog ureda Zadar stigla je samo jedna prijava – dostavila ju je zadarska gitaristica Melita Ivković.

Očekivalo se da će biti više pretendenata za ovo radno mjesto, kojem je na čelu od 2015. godine bila muzikologinja Dina Bušić. Povjerenstvo za provedbu natječaja sastalo se u petak, 23.studenog, kako bi otvorili ponude za ravnatelja zadarskog Koncertnog ureda.

Dočekala ih je samo jedna, a kako Koncertni ured nema Upravno vijeće, potrebno je da prijedlog Povjerenstva, koje je prihvatilo kandidaturu Melite Ivković, gradonačelnik Branko Dukić proslijedi na odlučivanje zadarskom Gradskom vijeću.

- Formalno, ovaj je natječaj još u procesu, s obzirom da nemamo Upravno vijeće i treba pričekati sjednicu Gradskog vijeća koje će donijeti konačnu odluku o izboru – komentirala je u ponedjeljak Dina Bušić.

Dina Bušić je sa mjesta ravnateljice Koncertnog ureda nedavno prešla na radno mjesto zamjenice pročelnika gradskog Odjela za kulturu Radovana Dunatova, te se očekuje i njezino „pomicanje“ na pročelničko mjesto skorim odlaskom Dunatova u mirovinu.

U međuvremenu, za v.d. ravnatelja Koncertnog ureda imenovan je Saša Miočić, dipl.ing zvuka.

Melita Ivković zadarskoj je javnosti poznata po koncertima koje je kao gitaristica u duetu izvodila upravo sa Dinom Bušić, vokalom. Njihov duet, koji se od 2012. zove „Dina e Mel“ ima bogati repertoar i veliki broj nastupa, a posljednjih šest godina nastupaju  na Trgu Petra Zoranića u sklopu humanitarnih koncerata „Zadar classic open air.“

Ivković je diplomirala gitaru na Muzičkoj akademiji u Zagrebu, a 1993. se pridružila Zagrebačkom gitarističkom kvartetu s kojim je nastupila u 25 zemalja i objavila dva nosača zvuka.

Mandat ravnatelja Koncertnog ureda Zadar traje četiri godine, a natječajem se, uz ostalo, tražilo tri godine radnog iskustva na poslovima glazbene produkcije, diploma humanističkih znanosti ili umjetničkih područja, te posjedovanje stručnih, radnih i organizacijskih sposobnosti.

25. travanj 2024 03:29