StoryEditorOCM
4 kantunaAPSURDISTAN

Stanari Ulice Kožinski prilaz izgubili živce: Treba li stvarno 11 mjeseci radova za 200 metara ceste? Pa nije Pelješki most! Želimo konačno asfalt!

Piše M. Magaš
18. svibnja 2023. - 12:26

O jednoj smo ulici pisali čak tri puta – dva puta u studenom 2022. i jednom u veljači ove godine. Zašto? Jer sad već postaje fascinantno da se oko 200 metara ceste gradi od srpnja prošle godine!

Stanari koji žive u Ulici Kožinski prilaz na Plovaniji odavno su izgubili strpljenje. I sami su nas upućivali na stanje koje trpe svakodnevno, mjesecima, tako da su nam i ovaj put javili kako se nakon našeg posljednjeg teksta, situacija neznatno poboljšala, ali ne i riješila.

- Malo su se bili pokrenuli pa su radovi trajali nekih mjesec dana. No, zadnja dva mjeseca opet sve stoji! Ulica je u užasnom stanju: primorani smo voziti se makadamom jer moramo doći do svojih kuća i stanova te svakodnevno uništavamo vozila. Da ne govorim da gotovo 11 mjeseci živimo u prašini koju nosimo u domove – rezolutan je jedan od stanara koji je svoju žalbu poslao i zadarskoj Odvodnji.

image
Luka Gerlanc/

Podsjetimo, radovi u sklopu velikog projekta aglomeracije započeli su u srpnju 2022. godine. Kako nam je zadnji put rekao direktor Odvodnje Grgo Peronja, prvo je na teren stigao izvođač, njemački Ludwig Pfeiffer, koji je raskopao ulicu i započeo radove, zatim je na red došao Vodovod, pa HEP, da bi u konačnici ponovo trebao doći izvođač te završiti radove na odvodnji.

- U međuvremenu se poklopilo niz nesretnih okolnosti zbog kojih su se, nažalost, radovi odužili – rekao nam je Peronja u veljači.

- Sad je već skoro lipanj 2023.godine – naglašava nam stanar i dodaje da se realno ovakav posao trebao završiti za najviše dva mjeseca. Tražili su odgovore od nadležnih, ali kako da istoj ulici radi više firmi, odnosno podizvođača, ne znaju kome se točno obratiti, a da dobiju konačno odgovor na pitanje: kad će kraj radova?

- Prvo, ovdje živi dosta mladih obitelji, s djecom, koji s kolicima tu uopće ne mogu prolaziti. Drugo, uskoro započinje turistička sezona i dosta stanara iznajmljuju apartmane i od toga žive. Pitam se samo kako ovom džumbusu primati goste!? Realno ostalo je još posla za dvadesetak dana: samo se trebaju objekti priključiti na novi sustav i ulica se treba asfaltirati. Jel‘ to toliko teško? - pita se na kraju stanar.

image
Luka Gerlanc/
image
Luka Gerlanc/

Na terenu situacija kao u kakvom udaljenom selu, zaboravljenom od svih. Susreli smo nekoliko vozila koji su oprezno prelazili preko kamenja i šljunka, izbjegavajući dublje iskope iz kojih vire cijevi i kabeli.

Jedna nam je stanarka dobacila da zna zašto smo tu i da ju ne čudi što ulica još nije gotova.

- Ova je naša cesta primjer cijele države. Apsurd! - rekla je iz svog dvorišta, ispred kojeg se nalazi ugašeni bager.

Poslali smo mail zadarskoj Odvodnji s upitom što se događa u Ulici Kožinski prilaz te kad će se konačno znati kraj radova, no na njega još čekamo.

Kad ga dobijemo, objavit ćemo ga. 

17. travanj 2024 20:47