StoryEditorOCM
4 kantunaNASTAVAK SAGE

Ravnatelj policije Nikola Milina komentirao je danas u Zadru slučaj nestale jahte Irine Vu: "Policija provodi izvide..."

Piše Matea Magaš
21. siječnja 2023. - 15:17

Glavni ravnatelj policije Nikola Milina komentirao je danas u Zadru misterij nestanka luksuzne ruske jahte Irina Vu u vlasništvu ruskog oligarha Ališera Usmanova koja je, podsjetimo, bila pod sankcijama EU te je imala zabranu isplovljavanja, no ipak je napustila našu zemlju s urednom dokumentacijom.

- Policija je po saznanjima koje smo svi vidjeli iz medija što se događalo, a čuli smo i na kraju krajeva izjavu ministra Butkovića, počela djelovati. Mi iz policije od početka prikupljamo obavijesti o tom slučaju i provode se izvidi. Policija će sigurno nastojati da se do kraja razjasnu sve činjenice i da se vidi što se zapravo dogodilo. Moram naglasiti kako policija ne može samo na osnovu medijskih napisa ili indicija dosnositi odluke, uvijek se mora slučaj potkrijepiti s činjenicama, kako u konačnici prikupili sve ono što je potrebno da bi potvrdili osnovanu sumnju je li tko počinio kazneno djelo - poručio je ravnatelj Milina.

Na novinarsko pitanje je li policija u kontaktu s posadom te znaju li uopće gdje su, ravnatelj je odgovorio:

- Policija radi sve ono što je potrebno, no s obzirom na to da je istraga u tijeku, ne mogu govoriti o taktici i metodici, no mogu reći da ćemo svoj posao zasigurno napraviti – zaključio je. 

07. svibanj 2024 21:44