StoryEditorOCM
4 kantuna"SRCEM ZA ZADAR"

Predstavljeni novi koalicijski partneri SDP-a i Akcije Mladih - Vučetićevu kandidaturu podržavaju i HSS i Centar: "Dosta je vladavine jednoznačnosti!"

Piše MGM
2. ožujka 2021. - 11:30

Koalicija „Srcem za Zadar” dobiva sve više članova. U utorak ujutro, na samom vrhu zadarskog mula, predstavljeni su novi partneri SDP-u i Akciji mladih, a to su HSS i Centar, ogranak Zadar (nastao spajanjem stranke Pametno i Stranke s Imenom i Prezimenom). I jedni i drugi shvatili su da im je Marko Vučetić politički najbliža opcija te su mu dali svoju potporu.

- S obzirom na to da smo svi razočarani sa stagnacijom grada Zadra, stranka Centar je prepoznala kandidata Vučetića kao čovjeka koji može odraditi naša htijenja i smjernice te onaj koji može promijeniti samu ideju vođenja grada. Ima snagu i volju i iza takvog čovjeka vrijedi stati – istaknuo je Zdenko Jukić, predsjednik zadarskog ogranka stranke Centar, a njegovo mišljenje dijeli i Marijan Maroja, predsjednika Gradske organizacije HSS-a Zadar.

- Naša gradska i županijska organizacija nakon razmatranja zaključila je ući u koaliciju „Srcem za Zadar” te podržati kandidata Vučetića za gradonačelnika, za kojeg vjerujemo da će tu dužnost dostojno i odgovorno obnašati. Svi znamo da grad Zadar ima velikih problema, od zapošljavanja, privrede, komunalne prirode pa sve do urbanističkog uređenje grada i programiranja njegovog razvoja. Ova će koalicija te stvari početi mijenjati – rekao je Maroja.

image
 Zdenko Jukić - Centar.
 
Luka Gerlanc/Cropix
image
 Marijan Maroja - HSS.
 
Luka Gerlanc/Cropix

Sam Vučetić osvrnuo je na jučerašnju objavu kandidature Branka Dukića za novi mandat, kao i Plenkovićevu potvrdu koju je prošli tjedan dobio sadašnji gradonačelnik.

- Nakon 30 godina vladavine HDZ-a Zadar se nalazi u nečemu što se naziva političko prokletstvo vječnog vraćanja, što je vidljivo upravo u tim višestrukih kandidatura Dukića. Redoslijed je poremećen, ali u prokletstvu vječnog vraćanja njega ionako nema. U vječitom vraćanju se ne može živjeti, uvijek se nešto žrtvuje, a ovdje je žrtvovan Zadar i život grada te se žrtvovanje uvijek odvija pod vidom nekog elementa – naglasio je Vučetić dodavši kako je tijekom vladavine Milana Bandića, Zagreb je bio žrtva pod vidom elementa vode, što je došlo do izražaja u fontanama, dok je Zadar žrtvovan pod vidom praelementa zemlje.

- Zadar ne pripada više građanima. On treba postati grad koji će se vratiti upravo njima. Taj se povratak odigrava putem različitosti, a naša koalicija je koalicija različitosti, jer život nikad ne počiva na unisonosti – pojasnio je Vučetić zaključivši da koalicija Srcem za Zadar nikad neće postati ideološki jednoznačna.

image
Marko Vučetić
Luka Gerlanc/Cropix
25. travanj 2024 02:05