StoryEditorOCM
4 kantunaMANJAK DOKTORA

Pacijenti iz Biograda se žale: "Liječnik je otišao na specijalizaciju, ambulanta je zatvorena, a nas šalju na hitni prijem". Evo što kažu iz Županije

Piše AVŠ
16. siječnja 2023. - 21:11

Što se događa s ambulantom obiteljske medicine dr. Andije Čakaruna u Biogradu na moru? Kako nam javljaju čitatelji koji su pacijenti dr. Čakaruna, nakon njegovog odlaska na specijaliziju ambulanta je trenutno zatvorena.

- Nitko nas ništa ne obavještava već samo preusmjerava na hitni prijem ili 30-ak kilometara dalje, u Zadar, kod doktora koji su već prilično optrećeni brojem svojih pacijenata. Ista je stvar u ambulantama u mjestu Polači ili Benkovcu. Nama je neprihvatljivo putovati do Zadra samo kako bi dobili recept, što bi sa svojim odabranim doktorom ranije obavili telefonski ili putem maila- kaže čitatelj.

Kako doznajemo u Upravnom odjelu za zdravstvo, ovaj tjedan na zamjenu u Biograd dolazi liječnica iz Privlake, dr. Sara Rukavina.  

Dom zdravlja Zadarske županije na otvorenim natječajima trenutno traži devet liječnika koji bi zamijenili svoje kolege dok su na specijalizacijama iz obiteljske medicine.

- Takva situacija nije od jučer, ali pokrivamo se i funkcioniramo kako znamo i umijemo. Tražimo zamjene, raspisujemo natječaje, pokrivamo se s liječnicima iz susjednih mjesta. Evo, ambulantu u Neviđanima na otoku Pašmanu, čija je doktorica trenutno na specijalizaciji, dva puta tjedno pokriva liječnik iz Kali- kaže pročelnik Upravnog odjela za zdravstvo Zadarske županije, dr. Marko Kolega. 

03. svibanj 2024 05:17