StoryEditorOCM
4 kantunaPROSLAVA U KNINU

Ante Gotovina: ‘Ovih 25 godina života u miru i sigurnosti, Hrvatska se razvija i gradi u modernu europsku demokraciju, socijalnu i pravednu državu‘

Piše Jutarnji.hr
5. kolovoza 2020. - 11:01

Na Kninskoj tvrđavi u tijeku je obilježavanje Dana pobjede i domovinske zahvalnosti, 25. obljetnice "Oluje" i Dana hrvatskih branitelja, a govor na svečanosti održao je i umirovljeni general Ante Gotovina.

- Četvrt stoljeća je prošlo od operacije Oluje, koja je odredila budućnost naše domovine, početak kraja rata i uspostavu mira na ovim prostorima. Imam čast obratiti vam se danas, dobro došli. Svima vama koji brinete o sigurnosti naše zemlje, čestitam vam Dan domovinske zahvalnosti.

Ono za naš narod sudbonosno vrijeme zauvijek nas je povezalo. Hrabrost, požrtvovnost, upornost i zajedništvo naših ljudi, od početka Domovinskog rata pod vodstvom prvog hrvatskog predsjednika Tuđmana, ratnog ministra obrane Gojka Šuška, generala Bobetka, Červenka, bile su presudne odluke da u teškim ratnim okolnostima, gradimo hrvatsku vojsku spremnu obraniti se i okončati rat i stvoriti pretostavke za trajni mir.

Strahote rata i godine patnji i stradanje nevinih, žrtve života mladih vojnika i onih koji su izgubili svoje zdravlje u kolektivnoj su svijesti našeg naroda. S ponosom i tugom, sjećamo se naših prijatelja, poginulih i umrlih suboraca.

U novom poglavlju, ovih 25 godina života u miru i sigurnosti, Hrvatska se razvija i gradi u modernu europsku demokraciju, socijalnu i pravednu državu koja brine i o najmanjima jer oni su ogledalo stanja našeg društva, državu u kojoj svi njeni ljudi, bez obzira na različitosti, uživaju jednaka prava i jednake obveze, zajedništvo svih nas.

Ostvarit ćemo postavljene ciljeve i znat ćemo odgovoriti na sve izazove vremena u kojemu živimo. Na tom putu želim vam uspjeh uz Božju pomoć - rekao je Gotovina.

19. travanj 2024 13:04