StoryEditorOCM
4 kantunaMUČENJE KAO ZABAVA

Odvjetništvo i policija pokrenuli izvide zbog ‘loptanja‘ s kokoši u Polači! Predsjednik NK Polača: To su bili naši nogometaši, napravili su glupost...

Piše Ivica Nevešćanin
31. svibnja 2021. - 16:47

Nakon što je u ponedjeljak na portalu Zadarski.hr objavljen video snimak sa zabave održane u vijećnici Općine Polača, na kojoj skupina muškaraca nalijeva kokoš pivom i onda se s pijanom životinjom šutaju kao s nogometnom loptom, Općinsko državno odvjetništvo u Zadru je zatražilo od policije provođenje izvida zbog sumnje na počinjenje kaznenog djela mučenja životinja.

- Čim smo vidjeli snimku zatražili smo od policije žurno provođenje izvida zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela mučenja životinja – kazao nam je općinski državni odvjetnik Ivica Škara.

U zadarskoj policiji su također odmah reagirali:

- Obavljamo informativne razgovore, pokušavamo utvrditi okolnosti događaja te tko je sve sudjelovao na njemu. O našim saznanjima javnost će na vrijeme biti obaviještena – izjavila je glasnogovornica PU zadarske Ivana Grbin.

- Radi se o mladićima iz Polače, neki su seniori nogometnog kluba Polača. Molim vas da tu snimku skinete jer se zbog gluposti nekoliko mladića cijelo selo blati i sramoti. Ja sam hrvatski branitelj i ne podržavam ovakve stvari. Protiv sam mučenja životinja, ali nemojte da zbog nekoliko mladića cijelo selo trpi uvrede i prozivke – kazao nam je jedan od čitatelja koji su tijekom ponedjeljka nazivali našu redakciju ogorčeni komentarima čitatelja u kojima se vrijeđa Polača i njeni stanovnici zbog snimke mučenja kokoši na zabavi u općinskoj zgradi.

Autentičnost snimka potvrdili su nam i drugi izvori u Polači, ali nisu znali reći kada se i kojim povodom proslava dogodila.

image
Zgrada Opcine Polača
 
Luka Gerlanc/Cropix

- Takve se proslave inače održavaju u vijećnici, ali ja na njima nikad nisam sudjelovao. To je dokaz jednog nereda i anarhije koje već neko vrijeme postoji u općini. Zašto se tako nešto uopće događa, tko je donio kokoš i zbog čega se slavilo, stvarno ne znam, ali na slici se uglavnom vide mladi nogometaši NK Polače. Trebalo bi to pitati načelnika Tomislava Prtenjaču koji bi o tome morao nešto znati – kažu nam sugovornici iz tog ravnokotarskog mjesta.

Načelnika Tomislava Prtenjaču pokušali smo više puta dobiti na mobitel i telefon u općini, ali se na naše pozive nije javljao. Na koncu smo od službenika u općini doznali da je načelnik već nekoliko dana na bolovanju jer se nedavno podvrgnuo operativnom zahvatu. Ali zato smo dobili Stipu Prtenjaču, predsjednika NK Polača.

- Snimku nisam vidio, ali mi je poznat taj događaj. O njemu su mi pričali samo igrači koji su te večeri bili na proslavi. Što da vam kažem, osuđujem mučenje životinja, napravili su glupost. Mladost-ludost, znate kako kažu, ali to im stvarno nije trebalo – kaže predsjednik kluba.

Proslava se, po njegovom sjećanju, dogodila prije mjesec i pol ili dva dana, nakon prvenstvenog susreta s ekipom Pakoštana.

- Momci su nakon pobjede htjeli počastiti igrače i organizirali su večeru za svoje kolege iz Pakoštana. Večera je priređena u zgradi općine, u prostoru koji je nekad bila vijećnica, ali sada ga koristi naš nogometni klub. Na večeri nisam bio, odmah nakon utakmice, ja i većina igrača otišli smo kući. Ta „igra” s kokoši dogodila se kasnije, nakon večere, u kasnim satima. Da je u tom trenutku među njima bio netko stariji, ja ili netko iz uprave kluba, sigurno tako nešto ne bi napravili. Ostali su sami i to se nažalost dogodilo. Žalosno, ali se dogodilo – kazao nam je predsjednik NK Polače Stipe Prtenjača.

19. travanj 2024 06:54