StoryEditorOCM

Najljepši novogodišnji dar: trojici pripadnika Gardijske mehanizirane brigade Hrvatske kopnene vojske uručeni ključevi stanova

Piše šibenski.hr
30. prosinca 2019. - 16:29

Potpredsjednik Vlade RH i ministar obrane Damir Krstičević i načelnik Glavnog stožera OS RH general zbora Mirko Šundov zajedno s državnim tajnikom Središnjeg državnog ureda za obnovu i stambeno zbrinjavanje Nikolom Mažarom i gradonačelnikom Grada Knina Markom Jelićem uručili su trojici pripadnika Gardijske mehanizirane brigade Hrvatske kopnene vojske ključeve stanova višestambenog objekta u Gradu Kninu.

Riječ je o projektu stambenog zbrinjavanja pripadnika Hrvatske vojske u Gradu Kninu koji se provodi u suradnji s Gradom Kninom i Središnjim državnim uredom za obnovu i stambeno zbrinjavanje. Rezultat je to izvrsne suradnje Ministarstva obrane s Gradom Kninom s kojim je Hrvatska vojska neraskidivo povezana.

Krstičević: Drago mi je što je upravo Knin grad u kojem se nakon Vukovara nastavio projekt stambenog zbrinjavanja pripadnika Hrvatske vojske

"U našem obrambenom sustavu čovjek je najvažniji i najvrjedniji i zato mi je drago što smo od prošle godine krenuli sa stambenim zbrinjavanjem pripadnika Hrvatske vojske", poručio je ministar istaknuvši zadovoljstvo što je upravo Knin grad u kojem se nakon Vukovara nastavio projekt stambenog zbrinjavanja pripadnika Hrvatske vojske. 

Ministar je najavio i nastavak projekta stambenog zbrinjavanja na ovom području istaknuvši: "U siječnju ćemo pripadnicima Hrvatske vojske uručiti ključeve još dva stana, a nadamo se i oko 5. kolovoza uručiti ključeve još nekoliko novih stanova te tako zbrinuti još nekoliko obitelji naših pripadnika. U budućnosti je u planu dodjela stanova i u Petrinji i Benkovcu. Na ovaj način, korak po korak stambeno zbrinjavamo pripadnike Hrvatske vojske."

Poručnica Misir koja je primila ključeve stana rekla je kako je ovim iskazana skrb ne samo za pripadnike Hrvatske vojske nego i za njihove obitelji

Poručnica Anela Misir, pripadnica 3. mehanizirane bojne Pauci koja je danas primila ključeve stana istaknula je: "Želim se zahvaliti Ministarstvu obrane na uloženom trudu kako bi nas danas obradovali. Ovime su iskazali brigu ne samo za nas kao pripadnike Oružanih snaga nego i za naše obitelji."

Jedan je od ciljeva ovog projekta dodatno potaknuti gospodarsku i demografsku obnovu Grada Knina u kontekstu zaštite temeljnih nacionalnih interesa na ovom području od posebnog interesa za Republiku Hrvatsku. Također, ovaj projekt stambenog zbrinjavanja pripadnika Hrvatske vojske je potvrda da su vojnik, dočasnik i časnik najvrjedniji dio sustava obrane u Republici Hrvatskoj.

Osim trojici pripadnika Gardijske mehanizirane brigade u Kninu, ove je godine Ministarstvo obrane zbrinulo osam vojnika s obiteljima na području Grada Vukovara, a iduće godine planira ih zbrinuti još 20 na području Republike Hrvatske.

21. travanj 2024 20:48