StoryEditorOCM
ŽupanijaPredsjednički izbori

Županija za Kolindu; U Šibeniku aktualna predsjednica malo ispred Milanovića; Škoro ispada iz drugog kruga (FOTO)

Piše šibenski.hr
23. prosinca 2019. - 10:35

Nakon što su počeli stizati prvi neslužbeni rezultati predsjedničkih izbora, u izbornim stožerima županijskih organizacija HDZ-a i SDP-a u Šibeniku, raslo je raspoloženje i sigurnost u pobjedu njihovih kandidata u prvom izbornom krugu.

Nakon završetka brojanja glasova u Šibensko-kninskoj županiji, rezulatat je da je Kolinda Grabar-Kitarović osvojila 39,01, Zoran Milanović 25,51, a Miroslav Škoro 21,47 posto glasova.

U gradu Šibeniku Kolinda Grabar-Kitarović osvojila je 32,11, Zoran Milanović 30,01, a Miroslav Škoro 19,32 posto glasova.

 

 

- Nama uopće nije bilo upitno da li će naš kandidat Zoran Milanović ući u drugi krug, samo je bilo otvoreno pitanje tko će mu biti protukandidat: Kolinda Grabar-Kitarović ili Miroslav Škoro. Apsolutno smo zadovoljni. Veseli nas što je u užem dijelu grada Šibenika gotovo na svim biračkim mjestima, prema informacijama koje smo dobili s terena, pobijedio Zoran Milanović, kao i na otoku Murteru što smo i očekivali. Ovo je bilo prvo, a sad nas čeka drugo poluvrijeme utakmice, rekao nam je predsjednik županijskog SDP-a Joško Šupe.

U izbornom stožeru HDZ-a naveliko su sinoć slavili pobjedu svoje kandidatkinje i, kako nam je kazao prvi čovjek županijske organizacije HDZ-a, Nediljko Dujić uopće nisu sumnjali u pobjedu i bili su sigurni da će Kolinda Grabar-Kitarović ući u drugi krug predsjedničkih izbora.

 


- Ovo je još jedan dokaz da HDZ-e uvjerljivo pobjeđuje na svim izborima u Šibensko-kninskoj županiji i uvjeren sam da ćemo u konačnici imati jedne od boljih rezultata u Hrvatskoj za Kolindu Grabar-Kitarović. Proglašavamo pobjedu i najavljujemo u drugom krugu također pobjedu, rekao je Dujić.

 

- Znam da je Kolinda Grabar-Kitarović dobila i grad Šibenik i stoji izjava od početka večeri da ćemo dobit predsjednicu 5. siječnja, tako da smo ostvarili ciljeve i idemo u drugi krug, kazao je Željko Burić, prvi čovjek gradskog HDZ-a.

Ranije

Prema službenim podacima Državnog izbornog povjerenstva s obrađenih oko 91 posto izbornih mjesta u Šibensko- kninskoj županiji, Kolinda Grabar- Kitarović osvojila je 35,3 posto glasova, dok je Zoran Milanović dobio 26,4 posto. Na trećem mjestu je Miroslav Škoro s oko 21 posto glasova.

U gradu Šibeniku nešto prije 21 sat obrađeno je oko 91 posto biračkih mjesta. Aktualna predsjednica Kolinda Grabar- Kitarović dobila je najviše glasova- 31,38 posto. Zoran Milanović zaostaje 0,4 posto i osvojio je 30,98 posto. Miroslav Škoro ostao je na 18,83 posto.

20. travanj 2024 11:57