StoryEditorOCM
ŽupanijaPrvi Advent u Rogoznici

Adventske kućice su već na glavnom trgu: U petak brodom u luku uplovljava i sveti Nikola

Piše Vedrana Stočić
5. prosinca 2019. - 13:09

Adventske kućice stigle na rogoznički glavni trg. U režiji i organizaciji Turističke zajednice prvi Advent u Rogoznici svoja vrata otvorit će u petak na Svetog Nikolu. Iz rogozničke Turističke zajednice obavještavaju da će u petak u 17 sati na rivu već tradicionalno uploviti i brod sa Sv. Nikolom, njegovom pratnjom i darovima, a dočekt će ga mališani iz dječjeg vrtića „Baturica“.

-Rogozničani i gosti moći će uživati u gastro ponudi i u božićnom ambijentu svakim danom sve do Badnjaka. Reakcije građana su izvrsne–kaže direktor Turističke zajednice Marijo Mladinić.

Organizacijom Adventa, ističu u TZ, zaključuju još jednu rekordnu turističku sezonu. U prvih devet mjeseci broj dolazaka bio je veći za 2,56 posto, a broj noćenja za 1,57 posto. Na rogozničkom području u prvih devet mjeseci prijavljeno je 84.313 dolazaka, a ostvareno je 752.228 noćenja. Ovi statistički podaci ne obuhvaćaju odličan turistički listopad, niti nautička noćenja. I financijski učinak je izvrstan, pa bi do konca godine u turističkoj blagajni trebalo biti uprihodovano oko 2,8 milijuna kuna neto.

19. travanj 2024 22:47