StoryEditorOCM
ŽupanijaDRNIŠ

I ovo je jedan od putova do zaposlenja: Šestero mladih uči kako provesti projekte EU-a

Piše Katarina Rudan
20. studenog 2019. - 13:13

Program osposobljavanja za voditelja pripreme i provedbe projekata EU-a koji se provodi u Centru za razvoj kompetencija u ruralnom turizmu u Pakovu Selu, u zgradi škole, počeo je 11. studenog. Provodi se u sklopu projekta “Osposobljavanjem do zaposlenja”, koji je odobren u okviru poziva “Podrška socijalnom uključivanju i zapošljavanju marginaliziranih skupina”.

 

Ukupna je vrijednost tog projekta nešto manja od 594 tisuće kuna i u 100-postotnom iznosu financira se nepovratnim sredstvima iz Europskog socijalnog fonda, odnosno Operativnog programa” Učinkoviti ljudski potencijali” u razdoblju od 2014. do 2020. godine. Provedba projekta “Osposobljavanjem do zaposlenja” traje 24 mjeseca, odnosno do 11. siječnja 2021. godine, i obuhvaća osposobljavanje 15 dugotrajno nezaposlenih mladih osoba za različita zanimanja s područja Drniša, ali i drugih sredina na području Šibensko-kninske županije.

 

Ugovor s ‘Algebrom’

 

– Za voditelja pripreme i provedbe projekata financiranih iz fondova EU-a prijavilo se šest mladih nezaposlenih osoba, te je Grad Drniš sklopio ugovor s Pučkim otvorenim učilištem “Algebra” iz Zagreba za pružanje usluga osposobljavanja za program voditelja izrade i provedbe projekata financiranih iz fondova EU-a. Radi se o programu osposobljavanja koji je verificiralo Ministarstvo znanosti i obrazovanja, te će sve osobe koje završe ovaj program dobiti javnu ispravu o završenom osposobljavanju koja se upisuje u e-knjižicu. Kroz projekt će se također unaprijediti i znanja i vještine stručnjaka koji rade s pripadnicima marginaliziranih skupina kako bi se povećala kvaliteta pruženih usluga marginaliziranim skupinama – navode u drniškoj gradskoj upravi.

 

 

 

 

U proteklih deset mjeseci provedbe projekta zaposlena je jedna osoba kao projektni asistent, a jedna dugotrajno nezaposlena osoba započela je program osposobljavanja za slastičara te će uskoro dobiti i svjedodžbu o osposobljenosti.

 

– Još uvijek je otvoren javni poziv svim nezaposlenim osobama mlađim od 30 godina koje su nezaposlene najmanje šest mjeseci, te osobama starijim od 30 godina koje su nezaposlene najmanje dvanaest mjeseci, za prijavu na programe osposobljavanja za pomoćnika u nastavi i turističkog vodiča. Pozivamo sve pripadnike ciljne skupine da se što prije prijave kako bi stekle stručno znanje koje će im osigurati veću konkurentnost na tržištu rada i lakše zapošljavanje – poruka je koja stiže iz gradske uprave Drniša.

20. travanj 2024 09:08