StoryEditorOCM

Potpisan ugovor težak 5,2 milijuna kuna: Gradi se most na Orašnici i šetnica prema Krčiću

19. studenog 2019. - 10:56

U kninskoj Gradskoj vijećnici je između Grada Knina i tvrtke “Kameni zid” d.o.o. iz Drniša potpisan ugovor o izgradnji pješačko-biciklističkog mosta na rijeci Orašnici te uređenju šetnice prema Krčiću.

 

Ukupna vrijednost ugovorenih radova je oko 5,2 milijuna kuna, od čega se malo više od milijun kuna odnosi na izgradnju mosta, a preostalih 4,1 milijun kuna na izgradnju i opremanje šetnice. Izvođač radova će posao završiti do kraja listopada 2020. godine.

 

Radovi se, inače, izvode u sklopu projekta koji sufinancira Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj. Ovaj projekt je, ističu u kninskoj gradskoj upravi, jedan od 20 projekata koji se provode u sklopu Intervencijskog plana Grada Knina, a njegova je ukupna vrijednost nešto veća od 5,7 milijuna kuna.

 

Razlika između cijene izvođenja radova i ukupne vrijednosti projekta utrošit će se na rad nadzornih tijela te druge, po EU fondovima neophodne parametre, izradu dokumentacije i slično.

 

Iz Europskog fonda za regionalni razvoj financirat će se 85 posto spomenutog iznosa, odnosno više od 4,9 milijuna kuna. Grad Knin započeo je samostalno provoditi projekt 1. srpnja ove godine, a dovršit će ga do kraja 2020. godine.

 

- Cilj projekta je poboljšanje javnih usluga i sadržaja za bolju kvalitetu života građana grada Knina i povećanu atraktivnost grada za posjetitelje i stanovnike. Kroz projekt će se izgraditi drveni pješačko-biciklistički most preko rijeke Orašnice i šetnica prema Krčiću u dužini oko tri tisuće metara. Novoizgrađeni dodatni sadržaji pridonijet će atraktivnosti i očuvanju prirodne baštine i približit će rijeku Krku stanovnicima grada Knina i posjetiteljima - priopćuju iz gradske uprave.

 

Zajedno s ovim projektom Grad Knin, inače, trenutno provodi sedam projekata iz svog Intervencijskog plana. Jedan projekt je završen, a do kraja ove godine očekuje se potpisivanje ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava za projekt Rekonstrukcije i opremanja Informacijsko-inovacijskog inkubatora u vrijednosti većoj od 12 milijuna kuna. Ukupna vrijednost svih projekata iz Intervencijskog plana koji su upravo u provedbi je oko 16 milijuna kuna.

 

U Gradskoj vijećnici je, uz potpisivanje ugovora s izvođačem, detaljnije predstavljen projekt izgradnje pješačko-biciklističkog mosta na Orašnici i uređenja šetnice prema Krčiću, kao i ostali projekti koje Grad Knin provodi.
 

19. travanj 2024 04:26