StoryEditorOCM
ŽupanijaPosljedice nevremena

Zbog olujnog juga i obilne kiše pune ruke posla za hitne službe; Predah stiže danas poslijepodne

Piše šibenski.hr
13. studenog 2019. - 10:50

Zbog olujnog juga i obilnih oborina koje su tijekom utorka i u noći na srijedu pogodile šibensko-kninsku županiju hitne službe imale su pune ruke posla.

Kako se doznaje u Centru 112 žurne službe na području Grada Šibenika imale su čak 40 intervencija u posljednja 24 sata. Od toga, čak 27 puta morali su intervenirati vatrogasci.

Na teren su izlazili četiri puta zbog pada stabala na parkirane automobile. Po jednom su stabla pala na kiosk i obiteljsku kuću.

Vatrogasci su dvaput morali ispumpavati vodu iz stambenih i poslovnih objekata, po jednom u Vodicama i Rogoznici, a sve zbog podizanja razine mora.

- Proteklog dana u Šibeniku je evidentirano šest oštećenja parkiranih vozila uzrokovanih olujnim nevremenom, uslijed čega je oštećeno i krovište željezničkog kolodvora, stambene zgrade u Šibeniku i branik pružnog prijelaza u Žitniću. Osim toga, na prometnicama je zabilježeno 13 padova stabala, grana i drvenih stupova- kazala je Marica Kosor, glasnogovornica šibensko- kninske policije.

Inače, tijekom dana se očekuje smirivanje vremena. Kiše bi moglo biti sve do navečer, međutim više neće biti olujnog juga. Naime, prognoza kaže kako će vjetar popodne okrenuti na sjeverozapadnjak i lebić.

Novo jačanje juga očekuje se u petak, da bi u nedjelju vjetar opet mogao imati udare i preko 100 kilometara na sat.

20. travanj 2024 06:27