Upozorenje Ako 'krstite' vino- ne vozite! Policija će za Martinje svim raspoloživim snagama kontrolirati promet

Upozorenje

Povodom proslave narodnog običaja krštenja mošta Martinja, koji će se obilježavati tijekom cijelog razdoblja od petka, 8. studenoga, do utorka, 12. studenoga, policija očekuje povećan broj sudionika u cestovnom prometu koji su konzumirali alkoholna pića.

- S obzirom na to, a u cilju preveniranja prometnih nesreća i njihovih posljedica, odnosno povećanja ukupne razine sigurnosti prometa na cestama, policija u cjelini, kao i na našem području će, sukladno dosadašnjim iskustvima u tom vremenu poduzimati pojačane mjere preventivno represivnih aktivnosti usmjerenih na sprječavanje i sankcioniranje prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, posebice u noćnim i ranim jutarnjim satima na samo Martinje, te u dane prije i poslije Martinja, odnosno s petka na subotu, sa subote na nedjelju, s nedjelje na ponedjeljak i s ponedjeljka na utorak.

U nadzor prometa u ove dane će biti uključen maksimalni broj policijskih službenika, kao i svi raspoloživi uređaju i oprema, koja se koristi u nadzoru i kontroli prometa. Policijski službenici će vozače nadzirati na lokacijama koje statistički, ali i iskustveno pokazuju kao ugrožene u pogledu činjena prometnih prekršaja i a prometnih nesreća zbog vožnje u alkoholiziranom stanju- kazala je Marica Kosor, glasnogovornica Policijske uprave šibensko- kninske.

Iz šibenske policije su napomenuli kako su tijekom Martinja prošle godine kroz kontrolu 302 vozača, zatekli njih 27 da voze pod utjecajem alkohola i njih šet da pod utjecajem droga upravljaju vozilima. Tom prilikom je zabilježena najviša utvrđena koncentracija alkohola u organizmu od 1,59 g/kg.

- Osim toga, alkoholizirani vozači su na našem području u proteklih deset mjeseci skrivili 32 prometne nesreće od kojih dvije s poginulim i 30 s ozlijeđenim osobama, od kojih pet takvih prometnih nesreća su skrivili alkoholizirani mladi vozači- zaključila je Kosor.

Naslovnica Županija

Najčitanije

Sedam gorostasa Dalmacija dobiva svoje 'Igre prijestolja': Drevni starohrvatski gradovi-utvrde u kanjonu uz gornji tok Krke nakon obnove će postati dodatna atraktivna ponuda Nacionalnog parka

Dalmacija dobiva svoje 'Igre prijestolja': Drevni starohrvatski gradovi-utvrde u kanjonu uz gornji tok Krke nakon obnove će postati dodatna atraktivna ponuda Nacionalnog parka
Trošenj, Nečven, Bogočin, Kamičak, Babin grad na gornjoj Krki, Uzdah-kula kod Dubravica, ponad Skradina, i Ključ...
Dalmacija dobiva svoje 'Igre prijestolja': Drevni starohrvatski gradovi-utvrde u kanjonu uz gornji tok Krke nakon obnove će postati dodatna atraktivna ponuda Nacionalnog parka