StoryEditorOCM
ŽupanijaŠibenski policajci u akciji preventive

Cijeli slijedeći tjedan zaustavljat će i kontrolirati vozače teretnih vozila i autobusa, svim raspoloživim uređajima i opremom

Piše šibenski.hr
12. listopada 2019. - 13:08

U narednom tjednu, odnosno u vremenu od 14. listopada, odnono od  ponedjeljka pa do nedjelje 20.listopada provodite će se  ciljana akcija usmjerena na nadzor teretnih vozila i autobusa,  sukladno Planu aktivnosti organizacije Europske mreže prometne policije-TISPOL na području država Europske unije, a shodno tome i na našem području, izvijestili su iz PU šibensko-kninske.

- U cilju povećanja stanja sigurnosti u prometu te smanjenja broja i posljedica prometnih nesreća koje su uzrokovali vozači teretnih vozila i autobusa, a u sklopu tjedna provođenja akcije TISPOL - pojačanog nadzora teretnih vozila i autobusa, na našem području će se u narednom tjednu, provoditi ciljana akcija usmjerena na nadzor teretnih vozila i autobusa.   

U nadzor prometa bit će uključen maksimalni broj policijskih službenika, kao i svi raspoloživi uređaji i oprema, koja se koristi u nadzoru i kontroli prometa. Policajci će vozače nadzirati na lokacijama koje statistički, ali i iskustveno pokazuju kao ugrožene u pogledu prometnih prekršaja, a i prometnih nesreća zbog nepropisne vožnje teretnih vozila i autobusa.

Na području ove Policijske uprave u proteklih devet mjeseci  bilježimo manji broj prometnih nesreća u kojima su sudjelovali vozači teretnih vozila i autobusa, kojih je u promatranom vremenu zabilježeno 98 u odnosu na 103 takve prometne nesreće u istom razdoblju prošle godine, što je smanjenje od 5 prometnih nesreća.

U tim prometnim nesrećama  je ozlijeđeno 29 osoba, što je povećanje za 61,1 posto, odnosno 11 osoba je više ozlijeđeno nego lani, dok u promatranom periodu nije bilo nesreća s poginulim osobama koje su uzrokovali vozači teretnih vozila ili autobusa.

Upozoravamo sve sudionike u prometu  da poštuju prometne propise, a posebno kroz ograničenja brzine, da ne upravljaju vozilom ako su pod utjecajem alkohola ili droga i da koriste sigurnosne pojaseve da ne koriste mobitele tijekom vožnje, upravo zato što je čovjek ključni faktor za sigurnost prometa. jer samo odgovornim ponašanjem u prometu, doprinose, kako svojoj sigurnosti, tako i sigurnosti svih sudionike u prometu, navodi se u priopćenju PU šibensko-kninske.

23. travanj 2024 11:05