StoryEditorOCM
ŽupanijaU Europskom tjednu kretanja

Iskoristite povoljne cijene ulaznica u Nacionalni park "Krka" i šetajte ili biciklirajte u prekrasnoj prirodi

Piše šibenski.hr
17. rujna 2019. - 10:26

Javna ustanova „Nacionalni park Krka“ pridružila se obilježavanju Europskog tjedna kretanja, manifestacije koje se održavaju od 16. do 22. rujna je odabrala svijest javnosti o poboljšanju kvalitete života kroz aktivan boravak u prirodi.

Od 16. do 22. rujni korisnici poučno-pješačkih staza Skradinski most - Skradinski buk (4 km) i Stinice - Roški slap - Oziđana pećina (8,5 km) na recepcijama Skradinski most i Visovačka kuća „Kuželj“ ostvarit će pravo na povlaštenu cijena ulaznice : od 65 kuna za odrasle i 35 kuna za djecu od sedam do osamnaest godina za cijeli Park ili 35 kuna za odrasle te 25 kuna za djecu od sedam do osamnaest godina samo za odlazak Roški slap ( u Visovačkoj kući „Kuželj“).

Manifestacija Europskog tjedna kretanja u Europskoj uniji, Generalna direkcija za zaštitu okoliša, nastojala je proizvesti svijest javnosti i potaknute aktivnosti građana protiv zagađenja okoliša u prosjeku povećati broj motoriziranih prometa u urbanim sredinama, a istodobno poboljšati kvalitetu života europskih gradova.

Ovogodišnji europski tjedan kretanja pod motom  "Krećite se s nama"  ( Šetajte s nama ) naglašavajući stavljanje na sigurno hodanje i vožnju biciklom na način koji koristi, osim prilagodljivosti, oni imaju ljudsko zdravlje i okoliš.

Bicikliranje nije samo ekološki prihvatljiva metoda prijevoza, nego i zdrava i zabavna sportska aktivnost. Kao takvu promovira je i  Krka Trophy , biciklistički maraton zabavan za voz, koji će se održati 28. rujna. 

U najboljem uživanju u prirodi, prekrasnim pogledima i mističnoj planini Promini,  Krka Trophy  vozit će se na četirima rutama, različitim dužinama, prilagođenima i rekreaciji i profesionalnim biciklistima. Start i cilj svih četiriju utrka -  Juriš na Drniš ,  Prominska patrola ,  Harambašin bijeg  i  Promina AM  ( sve planine ) - je u Drnišu. Prijaviti se možete na sljedećim veznicima:  https://krka-trophy.hr/pocetna/registracija/ 

 

26. travanj 2024 21:26