ŽIRJANI I KAPRIJANI IMAJU NOVOG BRZOBRODSKOG PRIJEVOZNIKA Zbogom 'Komižo', Dobar dan 'Antoniji'

ŽIRJANI I KAPRIJANI IMAJU NOVOG BRZOBRODSKOG PRIJEVOZNIKA

Šibensko-kninska županija obavijestila je otočane i sve ostale putnike da od ovog vikenda javni prijevoz na državnoj brzobrodskoj liniji 9502 Žirje – Kaprije – Šibenik i obratno obavlja brodar G&V Line Iadera d.o.o. iz Zadra, brzim putničkim brodom (HSC) 'Antonija' kapaciteta 194 putnika, luke upisa Zadar, izgrađenim 2002. godine.
Naime, Upravno vijeće Agencije za obalni linijski pomorski promet je dana 26. kolovoza 2019. godine donijelo Odluku o raskidu Ugovora o obavljanju javnog prijevoza u linijskom obalnom pomorskom prometu na državnoj brzobrodskoj liniji 9502 Žirje – Kaprije - Šibenik i obratno sklopljenog dana 8. prosinca 2017. godine s brodarom Catamaran Line d.o.o iz Splita, koji je liniju održavao s brodom 'Komiža', a zbog kršenja ugovornih obveza. Brodar Catamaran Line d.o.o. iz Splita liniju je obavljao do petka 30. kolovoza 2019. godine.
Agencija za obalni linijski pomorski promet provela je žurni postupak sukladno Zakonu o prijevozu u linijskom i povremenom obalnom pomorskom prometu (NN 33/06, 38/09, 87/09, 18/11, 80/13 i 56/16) te odabrala brodara G&V Line Iadera koji će temeljem ugovora o obavljanju privremenog prijevoza na toj liniji obavljati prijevoz do odabira najpovoljnijeg ponuditelja temeljem otvorenog postupka javne nabave.

Naslovnica Županija

Najčitanije