StoryEditorOCM
ŽupanijaPrijeti im zatvor

Napadači na Srbe u kafiću u Uzdolju bit će okrivljeni za kazneno djelo izazivanja nereda za što im prijeti od pet godina zatvora

Piše Šibenski.hr
24. kolovoza 2019. - 19:29

Počiniteljima napada na goste  kafića u Uzdolju kod Knina prijeti od šest mjeseci do pet godina zatvora. Naime, šibenska policija će protiv njih podnijeti kaznenu prijavu za izazivanje nereda kako se to navodi u članku 324, stavak 2. Kaznenog zakona.

Odluka o takvoj kvalifikaciji divljačkog napada maskiranih nasilnika koji su u kafić upali u srijedu navečer mlateći sve koje su tu zatekli, uključujući i žene i djecu, samo zbog toga jer su na tleviziji gledali nogometnu utakmicu u kojoj je igrao beogradski klub Crvena zvezda.

Šibenska policija je, podsjetimo, u početku počinitelje tražila zbog kaznenih djela nasilničkog ponašanja, nanošenje ozljeda i i oštećenja tuđe stvari. Međutim, u međuvremenu su se konzultirali sa šibenskim Državnim odvjetništvom te je zaključeno da se nasilnike tereti za kazneno djelo izazvivanja nereda u koje su na neki način uključena sva prvotno spomenuta tri kaznena djela, o čemu su danas popodne izvijestili iz PU šibensko-kninske.

 

 

 

 

18. travanj 2024 11:59