StoryEditorOCM
Županijasituacija je dobra

Požar kod Dubravica pod kontrolom, a nove vatrogasne snage provest će i ovaj dan na terenu

Piše šibenski.hr
10. kolovoza 2019. - 13:01

Danas:

- Požar se srećom ne širi, a vatrogasci će učiniti sve da saniraju rubne dijelove šume, jer na tako teškom, neprohodnom terenu vatra uvijek može ponovno izbiti. U tijeku je smjena vatrogasaca, na terenu ih je sada dvadesetak, ali procjenjujemo da će ih biti oko trideset koji će vjerojatno cijeli dan biti na požarištu – nova je informacija iz Javne vatrogasne postrojbe ŠKŽ.

U četvrtak, kada je izbio, požar su gasila 2 kanadera i 2 airtractora, a jučer su zračne snage pojačane za po jedan zrakoplov. Na zemlji je bilo 40 vatrogasaca s opremom, a cijelu noć na terenu su proveli gasitelji iz lokalnih JVP-ova i DVD-ova te pripadnici DIP Šibenik.

Jučer:

Stanje na požarištu kod Dubrovica je pod kontrolom, ali požar još uvijek nije lokaliziran.

– Situacija je dobra, požar je pod nadzorom, ali ne možemo ga još proglasiti lokaliziranim jer ima puno izdimljavanja. Prije sat vremena povukli su se kanaderi i air tractori. Na terenu su ostala 53 vatrogasca. I tamo će biti cijelu noć – izjavio je županijski vatrogasni zapovjednik Dukić.

Požar koji je jučer buknuo kod Dubravica ponovno se aktivirao oko 15 sati. Gasilo ga je više od 50 vatrogasaca, a na požarištu je pomagalo ukupno šest airtractora i kanadera iz sastava Protupožarnih namjenski organiziranih snaga Oružanih snaga RH.

19. travanj 2024 09:52