StoryEditorOCM
ŽupanijaBodulska pripretavanja

Jadrija je pobjednik natjecanja koje već godinama povezuje šibenske otoke

6. kolovoza 2019. - 10:53

Jadrija je pobjednik ovogodišnjih Bodulskih pripetavanja, natjecanja koje već godinama povezuje šibenske otoke, sa željom zbližavanja njegovih mještana. Kaprijani, Prvićani iz Luke i Šepurine, Zlarinjani i Žirjani ove su godine na Žirju morali čestitati jadrijašima, koji, zapravo, i nisu otočani. No, od njih je upravo potekla ideja stvaranja takve sportsko - zabavne manifestacije.

Ovogodišnja pripetavanja održala su se na najudaljenijem šibenskom otoku, u organizaciji udruge Žirje otok sreće, te potporu šibenske Turističke zajednice, kao pokrovitelja manifestacije.

 

 

Natjecalo se u 7 kategorija, ukupni pobjednik na kraju je Jadrija, a pobjednici po disciplinama su: plivanje-Jadrija, balote-Kaprije, vaterpolo-Jadrija, karte Muški- Žirje, karte Žene-Kaprije, nogomet-Žirje, potezanje konopa-Jadrija
Finale nogometa Žirje-Prvić Šepurina 5-4, u kojem je Žirje postiglo gol za pobjedu 10 sekundi prije kraja.

Ukupni poredak na kraju po bodovima: 1.Jadrija 2.Kaprije 3.Šepurina 4.Žirje 5.Zlarin 6.Prvić Luka

Pripetavanja su protekla u ugodnom druženju, igrama i zabavi koja je potrajala do sitnih noćnih sati. Organizatori, kao i svi sudionici, nadaju se da će biti takvih druženja biti i idućih ljeta na našim otocima, te da će se lijepa tradicija Bodulskih pripetavanja nastaviti. 

23. travanj 2024 19:18