U nedjelju navečer u Drnišu "Radio pijaca" po sedmi put na drniškoj pijaci - noćni sajam običaja i tradicije drniškog kraja 

U nedjelju navečer u Drnišu

Radio postaja Drniš po sedmi put organizira manifestaciju 'Noćni sajam običaja i tradicije drniškog kraja – Radio pijaca', koja će se održati u nedjelju 4. kolovoza, s početkom u 21 sat na prostoru gradske tržnice u Drnišu.

- Sajmom želimo podsjetiti na nekadašnji drniški sajam, mjesto gdje se desetljećima trgovalo i družilo. S ciljem promocije tradicije, kulture, zanata, običaja i gastronomije drniškog kraja, te osnaživanja položaja Drniša na karti kontinentalnog turizma, navodi direktorica Radio Drniša Matilda Jelčić Stojaković.

Na tržnici, u srcu Drniša, bit će predstavljeni vrijedni ručni rad, suveniri, eko i etno proizvodi, proizvodi s brojnih OPG-ova, sveukupno preko trideset izlagača, uz svirku uživo. Bit će sira, pršuta, kruva ispod peke, soparnika, pečenog odojka, kuhat će se i dijeliti besplatno hobotnica na gulaš.

Zabave će biti i za djecu, kroz radionice i natjecanja. Malo stariji i spretniji imat će priliku naučiti kako izraditi susak, a oni mlađi mogu crtati i to na platnenim eko vrećicama koje će moći ponijeti sa sobom za uspomenu.

Ove godine organizira se i natjecanje za djecu: utrka u vrećama i potezanje konopa.

- Za sve one koji nam se žele a ne mogu pridružiti tu je prijenos uživo s pijace u programu Radio Drniša na 89 MHz, najavljuje Jelčić Stojaković.

Naslovnica Županija

Najčitanije