StoryEditorOCM
ŽupanijaCestogradnja

Završeni radovi na najkraćem prometnom pravcu za Roški Slap; Gradi se i rotor u Dubravicama

Piše šibenski.hr
30. srpnja 2019. - 16:08

Danas je šibensko- kninske župan Goran Pauk u pratnji svojih zamjenika Darije Puljić i Nikole Blaževića, predsjednika Županijske skupštine Nediljka Dujića, gradonačelnika Grada Drniša Josipa Begonje i ravnatelja Županijske uprave za ceste Ante Parata obišao dovršetak radova na rekonstrukciji županijske ceste ŽC 6246 dionica Širitovci – križanje s lokalnom cestom za Bogatiće Miljevačke.

Županijska cesta u Širitovcima predstavlja glavnu prometnicu i najkraći prometni pravac kojom prometuju turisti koji posjećuju NP Krka lokalitet Roški Slap, te se ujedno koristi za pristup značajnom krajobrazu Kanjona rijeke Čikole.

Vrijednost izvedenih radova je 9,6 mil. kuna , dok je otkup zemljišta iznosio 1,4 mil. kuna. Zbog značaja navedene ceste za posjetitelje NP Krke a naročito gornjeg dijela toka rijeke Krke, NP Krka je sufinancirao radove iznosom od 4 mil. kuna.

„Budući da iz godine u godinu raste broj posjetitelja u NP “Krka” a naročito gornjeg dijela toka rijeke Krke odnosno Roškog slapa, broj vozila na navedenoj cesti znatno je povećan. Uređenjem sustava za oborinsku odvodnju, te širenjem kolnika povećana je sigurnost sudionika u prometu a prvenstveno posjetitelje nacionalnog parka i biciklista.“, kazao je župan.

Gradonačelnik Grada Drniša Josip Begonja zahvalio je županu Pauku i Županijskoj upravi za ceste na izgradnji ceste na zadovoljstvo žitelja i sve većeg broja turista koji posjećuju prirodne ljepote ovoga kraja.

Nakon obilaska dionice ceste u Širitovcima, župan je u pratnji suradnika, gradonačelnika grada Skradina Antonija Brajkovića i ravnatelja ŽUC Ante Parata obišao i radove na rekonstrukciji raskrižja županijskih cesta ŽC 6074 i ŽC 6075 i nerazvrstane ceste za Graovo – Rotor Dubravice.

„Izgradnjom rotora u Dubravicama, dosadašnje četverokrako raskrižje dviju županijskih cesta i nerazvrstane cest za Graovo rekonstruirati će se u kružno raskrižje čime će se poboljšati sigurnost odvijanja prometa na ovoj dionici ceste u Dubravicama“, – kazao je župan.

„ Ovo je ključna prometnica prema drugom najpopularnijem lokalitetu na području NP Krka – Roškom slapu, te ima izniman turistički i prometni potencijal i vrlo je važno da na ovaj način podižemo sigurnost prometa i bolju povezanost gornjeg toka rijeke Krke i NP Krka“, zaključio je Antonijo Brajković, gradonačelnik Skradina.

Vrijednost ugovorenih radova je 3,9 mil. kuna, a sredstva za otkup zemljišta u iznosu od 0,2 mil. kuna osigurao je Grad Skradin.

Izvođač radova rekonstrukcije raskrižja županijskih cesta ŽC 6074 i ŽC 6075 i nerazvrstane ceste za Graovo – Rotor Dubravice je tvrtka Sarađen d.o.o. , a rok za završetak radova je listopad 2019. godine.

 

 

19. travanj 2024 00:22