StoryEditorOCM

Doznajte program ovogodišnjeg obilježavanja Oluje: 5. kolovoza pjevaju Grdović, Stavros i Pejaković

29. srpnja 2019. - 17:49

Pripreme za obilježavanje Dana pobjede i domovinske zahvalnosti, Dana hrvatskih branitelja i 24. obljetnice vojno-redarstvene operacije Oluja u završnoj su fazi. Kazano je to na današnjoj konferenciji za medije u Kninu na kojoj su sudjelovali članovi Organizacijskog odbora manifestacije. Predstavljajući tijek priprema i aktivnosti za središnju svečanost koja će se održati 5. kolovoza u Kninu, Tomislav Ivić, državni tajnik u Ministarstvu obrane najavio je kako će se ovogodišnji program održati od 3. do 5. kolovoza, te da je Hrvatska vojska uključena u organizaciju i logističku potporu.

- Na Kninskoj tvrđavi već tradicionalno održat će se podizanje državne zastave, a prigodan letački program izvest će akrobatska grupa Hrvatskog ratnog zrakoplovstva Krila Oluje, koja upravo ove godine obilježavanja 15 godina od okupljanja prve postave pilota- naglasio je Ivić te na kraju pozvao sve građane Knina i cijele Hrvatske da dođu u Zvonimirov grad kako bi svi zajedno dostojanstveno i ponosno proslavili Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja te 24. obljetnicu vojno-redarstvene operacije Oluja.

- Pozivam sve one kojima je Hrvatska na srcu da 5. kolovoza dođu u što većem broju u Knin da zajednički proslavimo jedan od najvećih državnih blagdana u Republici Hrvatskoj-zaključio je Ivić.

Obilježavanje ovogodišnje obljetnice započet će, po riječima Ivana Vukića, državnog tajnika u Ministarstvu hrvatskih branitelja, revijom filmova o Domovinskom ratu, koja će se u organizaciji tog Ministarstva održati u subotu, 3. kolovoza u 19 sati u podnožju Tvrđave uz rijeku Krku, a u slučaju loših vremenskih prilika manifestacija će se premjestiti u Domu Hrvatske vojske u Kninu. Vukić je najavio i održavanje revijalnih utakmica na kojima će sudjelovati Hrvatska vojska, predstavnici Ministarstva unutarnjih poslova, djeca poginulih hrvatskih branitelja s ekipom Ponosni sinovi, NK Dinara te veterani Dinama Hajduka Osijeka i Rijeke.
Josip Čelić, zamjenik glavnog ravnatelja policije, pak, izvijestio je da je Ministarstvo unutarnjih poslova angažiralo dovoljan broj pripadnika policije kako bi obilježavanje proteklo sigurno i dostojanstveno. Također, istaknuo je kako se zbog očekivanog velikog broja gostiju predviđa pojačan promet i mogući kratkotrajni zastoji u prometu te pozvao građane na strpljenje i suradnju.

Kninski gradonačelnik Marko Jelić podsjetio je na konferenciji kako se u Kninu kroz cijeli mjesec organizirana obljetnička događanja, a 5. kolovoza u 21 sat u organizaciji grada Knina održat će se koncert zabavne glazbe na kojemu će nastupiti Zlatko Pejaković, Mladen Grdović i Jasmin Stavros.

Jelić je poručio kako će Knin i Kninjani s radošću dočekati goste i uzvanike, sve građane i ljude dobre volje te ih pozvao u Knin kako bi uveličali obilježavanje obljetnice i državne praznike. Svi koji se odluče za dolazak unaprijed su zamoljeni za dostojanstveno ponašanje koje i priliči tom događaju te poštivanje uputa odgovornih državnih tijela, sve kako bi proslava prošla u najboljem redu.

General-bojnik Siniša Jurković, zapovjednik Hrvatske kopnene vojske te čelnik Provedbenog stožera kazao je da su snage tog stožera uključene u provedbu događaja, a čine ga pripadnici Hrvatske vojske, policije, vatrogasaca te ostalih državnih službi i službi grada Knina. U punoj su operativnoj funkciji, spremni za provedbu svih dogovorenih aktivnosti, referirao je general Jurković.

23. travanj 2024 16:42