StoryEditorOCM
ŽupanijaCiklona

Nevrijeme protutnjalo županijom: 'Potopljene' Vodice, jugo napravilo nered na Jadriji

Piše šibenski.hr
28. srpnja 2019. - 16:02

Nakon neprospavane noći u kojoj su se vatrogasci i mještani Bilica i Dubrave borili s ovogodišnjom najvećom plamenom stihijom u zemlji jutros su njihove želje uslišane i na ovo područje stigli su prvi pljuskovi u sklopu pogoršanja koje će danas i sutra u prvom dijelu dana premještati se preko nas, javlja portal Infovodice.

Glavnina olujnih sustava tijekom cijelog jutra drži se uglavnom zapadnog dijela županije koje je od 9h do sada zahvatio već treći val nevremena praćenih grmljavinskim pljuskovima koji su lokalno donijele i obilne oborine.

Tako je područje Vodica nešto prije podne zahvatilo jako olujno nevrijeme uz jak južni vjetar i kišu. Prema mjerenjima županijskog meteo portala Šibenik meteo, na našem području palo je nešto više od osam litara kiše. Vodički vatrogasci intervenirali su u Vodicama i Srimi zbog nekoliko stabala koje je jak vjetar srušio, dok potrebe za ispumpavanjem nije bilo, saznajemo iz JVP Vodice, piše portal Infovodice.

I u nastavku dana uz narančasto vremensko upozorenje prevladavati će pretežno oblačno vrijeme uz lokalne neverine i pljuskove koji mogu biti i obilniji. Jugo će u drugom dijelu dana postupno slabiti i okretati na umjerenu buru i sjeverozapadnjak sa kojim će i osvježiti uz temperature zraka od 18 do 21°C.

Jako nevrijeme pogodilo je i druge dijelove Šibensko- kninske županije. Posebice Jadriju gdje je jak vjetar lomio stabla, nosio crjepove s krovova i razbacao brojne štekate.
 

26. travanj 2024 08:19