Prvo povelja, pa udruga U Skradinu osnovana udruga Mreža "Nikola Tesla", za glavnu tajnicu izabrana Željana Šikić

Prvo povelja, pa udruga

 Nakon potpisivanja povelje o suradnji "Nikola Tesla Network – Mreža Nikola Tesla" u Smiljanu, u četvrtak je u Skradinu osnovana istoimena udruga koja želi promicati i štititi dignitet imena i djela Nikole Tesle u Hrvatskoj i svijetu.
Udruge želi povezivati europske države, gradove, regije, znanstvene i stručne institucije, kulturne i turističke institucije, udruge i ostale partnere koji baštine povijest života, školovanja i rada svjetskog velikana Nikole Tesle te promicati hrvatsku i europsku prošlost i Teslinu baštinu.


U Skradinu su danas jednoglasno izabrane osobe ovlaštene za zastupanje udruge. Za njezina predsjednika izabran je direktor Turističke zajednice Ličko-Senjske županije Ivan Radošević, za potpredsjednicu zamjenica karlovačkog župana Martina Furdek-Hajdin, a za glavnu tajnicu direktorica Turističke zajednice Šibensko-kninske županije Željana Šikić.


U povodu 163. obljetnice rođenja velikog znanstvenika, u Memorijalnom centru Nikole Tesle prije nekoliko dana u Smiljanu je potpisana povelja o suradnji "Nikola Tesla Network – Mreža Nikola Tesla", što je još jedan pomak prema osnutku prve europske kulturne rute s polazištem iz Hrvatske inspirirane tim velikanom.


Projekt bi, prođe li na Vijeću Europe, najranije u svibnju sljedeće godine trebao dobiti certifikat Kulturna ruta Vijeća Europe 2020. Bit će to poticaj i mnogim domaćim i međunarodnim gospodarstvenicima, kulturnim djelatnicima, znanstvenicima i drugima za izradu novih turističkih planova te za nova istraživanja i prekogranične projekte.


Naslovnica Županija

Najčitanije

SDP 'opleo' po Pauku Župan priča o ulaganju u školstvo, a u svom dvorištu ima školu u Oklaju koja je u užasnom stanju, te školu u Sitnom Donjem do koje djeca uslijed kiša mogu doći jedino čamcem

Župan priča o ulaganju u školstvo, a u svom dvorištu ima školu u Oklaju koja je u užasnom stanju, te školu u Sitnom Donjem do koje djeca uslijed kiša mogu doći jedino čamcem
U povodu jučerašnjih javnih nastupa šibensko-kninskog župana Gorana Pauka, koji je apelirao na prekid štrajka, u...
Župan priča o ulaganju u školstvo, a u svom dvorištu ima školu u Oklaju koja je u užasnom stanju, te školu u Sitnom Donjem do koje djeca uslijed kiša mogu doći jedino čamcem