StoryEditorOCM
ŽupanijaU noći sa subote na nedjelju

Policija će posebno paziti na pijane i mlade vozače; Na cestama će biti sve raspoložive policijske snage

Piše šibenski.hr
5. srpnja 2019. - 14:58

U noći 6./7. srpnja (subota/nedjelja) između 23 i 5 sati na našem području će se provoditi ciljana preventivno represivna akcija usmjerena na suzbijanju prekršaja alkoholiziranih i mladih vozača, javljaju iz šibensko-kninske policije.

Tijekom akcije u nadzor prometa će biti uključen maksimalni broj policijskih službenika, kao i svi raspoloživi uređaju i oprema, koja se koristi u nadzoru i kontroli prometa. Policijski službenici će vozače nadzirati na lokacijama koje statistički, ali i iskustveno pokazuju kao ugrožene u pogledu činjenja prometnih prekršaja i prometnih nesreća zbog vožnje pod utjecajem alkohola i droga, doznaje se u šibenskoj policiji.

- Na nužnost ovakvih ciljanih akcija u prometu upućuju i naši statistički pokazatelji prema kojima se bilježi porast broja prometnih nesreća koje su uzrokovali vozači pod utjecajem alkohola, tako da je u proteklih šest mjeseci na našem području zabilježeno 35 ovih prometnih nesreća u odnosu na isto razdoblje prošle godine kada je zabilježeno 29 takvih prometnih nesreća. Negativan trend bilježimo i u odnosu na broj prometnih nesreća koje su izazvali mladi vozači, kojih je u promatranom razdoblju zabilježeno 68 u odnosu na 43 prometne nesreće prošle godine u istom vremenu- kazala je Marica Kosor, glasnogovornica Policijske uprave Šibensko- kninske.

- Bitno je napomenuti da bilježimo i znatan broj prekršaja vožnje u alkoholiziranom stanju kojih je u prvih šest mjeseci zabilježeno ukupno 689, što upućuje na činjenicu da i pored čestih i ciljanih preventivno-represivnih akcija i upozorenja, bilježimo znatan broj vozača koji pod utjecajem alkohola ili droga upravljaju vozilima- zaključila je Kosor.

20. travanj 2024 08:26