StoryEditorOCM
ŽupanijaSedam festivalskih dana

Do 7. srpnja će sve generacije posjetitelja pronaći svoj kutak za opuštanje, kreativnost i zabavu: Danas počinje veseli i šareni 'Vodice Street Festival'

1. srpnja 2019. - 10:58

Najveseliji i najšareniji vodički festival nazvan "Vodice Street Festival" ove godine traje čak sedam dana i to od danas, pa do 7. srpnja, tijekom kojih će sve generacije posjetitelja pronaći svoj kutak za opuštanje, kreativnost i zabavu!

Tako javljaju iz vodičke Turističke zajednice, pozivajući Vodičane i vodičke goste da se prepuste jedinstvenoj atmosferi koja će preplaviti povijesnu jezgru Vodica. Čekaju ih, vele, brojne radionice, predstave, izložbe i koncerti u kaleti (Ulica Mirka Zore), ispod kampanela (kod zvonika), u đardinu (Trg kneza Branimira) i na rivi (Obala Vladimira Nazora).

Danas će se, tako, u Galeriji pod zvijezdama otvoriti skupna izložba (kaleta, 19 - 23 sata). Radionica "Kao polja lavande - Volim suncobran, volim tortu" sa svojim će polaznicima u kaleti raditi 19.30 - 21.30 sati, a druga će u istom terminu preokupirati polaznike u đardinu. Riječ je o radionici LU More "Portreti - zastavice". Šušur će kulminirati na rivi u 21.30 sati koncertom popularnog "Detoura". Izložba u Galeriji pod zvijezdama moći će se razgledati i sutra, a sudionici dviju radionica bavit će se Bookmarkom i zastavicama sve dok u 21.30 s rive ne dopre muziciranje sutrašnjih gostiju - "Swing Gitane Quinteta". U srijedu iz radionica najavljuju kako će taj dan praviti miris lavande (u kaleti) te izrađivati papir i meduze (u đardinu). Na rivi će u 20 sati mališane zabavljati lutkari predstavom "Tri praščića". Sat poslije "El Cric" će prirediti cirkuski performans.

 

 

Ispod kampanela u 21 sat zasvirat će Mate Skračić Trio dok će đardin u 21.30 preuzeti "Jimmy Shakers Band". Radionički je četvrtak u znaku izrade vjenčića i 3D riba te suhog papira, lutkari nastavljaju na rivi animirati dječicu, ovaj put predstavom"Ogledalce", a otvorenje autorske izložbe Roka Ivande - "New Art by Roko" dogodit će se ispod kampanela u 21.30. Cirkuski performans "El Crica" najaljen je u 21 sat na rivi.

Radionica "Kao polja lavande" za radnu temu u petak će imati slogan "Volim biti leptir", a radionica LU More "Grattage". Živahno će biti i na rivi koja je od 20 sati rezervirana za VS "Bicyles Show", dok će od 21.30 ispod kampanela zasvirati "Swing Guitane Quartet".

U subotu će od 19 do 23 sata festivalski gosti moći razgledati skupnu izložbu u Galeriji pod zvijezdama kao i izložbu
"New Art by Roko", bit će kreativno i u radionicama, na rivi će u 20 sati drugi dan zaredom nastupiti VS Bicyles Show, a koncert dua Mate Skračić počet će u 21.30 ispod kampanela. Posljednjeg festivalskog dana, u nedjelju, pak, radionica "Kao polja lavande" za temu će imati "Lavandino, Lavandinu", a radionica LU More "Meduze" otvorit će izložbu radova (đardin, 19.30 - 21.30). Plesna grupa Flame zavladat će vodičkom rivom od 21.30 sati u "Bohemian Rhapsody" i označiti kraj ovogodišnjeg izdanja "Vodice Street Festivala.
 

20. travanj 2024 17:08