StoryEditorOCM
ŽupanijaUltimatum iz Splita

Šibensko- kninski župan Goran Pauk dobio rok do kraja srpnja: 'Promet' neće dalje od Crivca?

19. lipnja 2019. - 10:37

Splitski "Promet" odlučio je drastičnim potezima upozoriti na činjenicu da neke općine ne sudjeluju u nadoknadi troškova prijevoza putnika u javnom prijevozu. Pa je tako Skupština "Prometa" jučer donijela odluku o obustavljanju prijevoza putnika na području Općine Dugi Rat, "izbrisavši" tako 28 stanica na području općine Dugi Rat u oba smjera (prema Omišu i natrag, prema Splitu), jer spomenuta općina nije potpisala Ugovora o pružanju komunalne usluge prijevoza putnika te nadoknadi troškova prijevoza putnika u javnom prometu, temeljem europske uredbe 1370.

No, čitatelje sa šireg šibenskog područja više će zanimati neizvjesna sudbina linije broj 80, Split-Drniš, zbog koje je predsjednik Uprave "Prometa" Miroslav Delić održao sastanak sa Goranom Paukom, šibensko-kninskim županom. Kako saznajemo, Šibensko-kninskoj županiji tom je prigodom dan rok do 31. srpnja da potpiše ugovor o sufinanciranju te linije, inače će splitski javni prijevoznik, umjesto do Drniša, voziti samo do Crivca (i, naravno, nazad u Split), koji je zadnja općina na području Splitsko-dalmatinske županije.

Naime, temeljni preduvjet za nabavu, odnosno, korištenje novih autobusa kao i drugih sustava poput ticketinga, koji se nabavljaju bespovratnim sredstvima ili sufinanciranjem od strane EU fondova, potpisivanje je spomenutog Ugovora. Do sada je takve ugovore pod istim uvjetima potpisalo 17 gradova i općina, suvlasnika javnog prijevoznika.

23. travanj 2024 17:10