StoryEditorOCM
ŽupanijaVremenska prognoza

Ajmo, na kupanje - danas će i dalje biti vruće.  Nešto svježije tek sutra i prekosutra

Piše Šibenski.hr
16. lipnja 2019. - 10:38

 

 

Nedjelja donosi osvježenje krajem dana, najavljuje prognostičari, ali ništa od kiše , barem na šibenskom području..

Ako vam je ovih dana bilo vruće, bit će i danas. U Šibeniku su u 8 sati izmjerena 24 stupnja Celzijeva. Sunčano je, a najviša dnevna temperatura do 30 stupnjeva.

U Dalmaciji će, javlja HRT, veći dio dana puhati sjeverozapadni i zapadni vjetar, prema otvorenome moru moguće i pojačan. More pritom malo i umjereno valovito. Nedjelja će tu obilovati suncem iako u drugome dijelu dana nisu isključeni lokalni pljuskovi s grmljavinom, poglavito u Zagori. Bit će vruće, kao i na krajnjem jugu gdje će najviša temperatura biti između 30 i 33 stupnja. 

Prevladavat će pritom sunčano, povremeno s malom i umjerenom naoblakom, uz zapadni i sjeverozapadni vjetar. Samo rijetko može biti ponekog pljuska, ponajprije u dolini Neretve. 


Prva dva dana u novom tjednu bit će promjenljiva i manje topla od vikenda.


Na Jadranu će se zadržati uglavnom sunčano, samo mjestimice uz mogućnost za pokoji pljusak ili neverin. Puhat će sjeverozapadni i zapadni vjetar na južnom dijelu, a bura na sjevernom dijelu Jadrana. 

Najviša temperatura i dalje oko 30 stupnjeva, malo niža u ponedjeljak i utorak

U Slavoniji i Baranji veći dio dana sunčano i vruće s najvišom dnevnom temperaturom od 31 do 34 stupnja. Kasno poslijepodne i osobito navečer treba računati na jači razvoj oblaka uz mjestimične pljuskove s grmljavinom, a može lokalno biti i nevremena. 

U zapadnijim predjelima prijepodne sunčano. U drugome dijelu dana porast naoblake uz kišu i grmljavinu, a ponegdje može biti izraženijih pljuskova uz veću količinu kiše, pojačan vjetar pa i tuču. Nakon razmjerno toplog jutra najviša će dnevna temperatura biti od 30 do 32°C. 

U gorju i na sjevernom Jadranu očekuje se od 28 do 32 stupnja. I tu će biti dosta sunca, a poslijepodne se osobito u dijelu Gorskoga kotara i Like predviđaju pljuskovi s grmljavinom. Prema kraju dana na moru će zapuhati bura, navečer i u noći podno Velebita na udare jaka, pa i olujna. 

Za kraj potrebno je upozoriti na opasnost od grmljavinskog nevremena u nedjelju kasno poslijepodne i osobito navečer u sjevernim kopnenim krajevima. Lokalno pritom može biti štete zbog veće količine kiše u kratkom razdoblju, prolazno jakog vjetra i tuče, navodi HRT.

 
20. travanj 2024 02:56