StoryEditorOCM
ŽupanijaIz NP-a 'Krka'

Na mrežnim stranicama: Nova informativna brošura koja sadrži brojne praktične i servisne informacije potrebne za jednostavno snalaženje u Parku

Piše šibenski.hr
11. lipnja 2019. - 13:05

Na mrežnim stranicama Nacionalnog parka „Krka“ nalazi se nova informativna brošura namijenjena posjetiteljima, medijima, istraživačima... svima onima koji prije nego što posjete Nacionalni park „Krka“ žele detaljno isplanirati svoj obilazak kako bi Krku što bolje upoznali.

Brošura sadrži brojne praktične i servisne informacije potrebne za jednostavno snalaženje u Parku i novi je alat u planiranju posjeta Parku.

Po prvi puta donosi deset različitih mogućnosti obilaska – za donji, srednji i gornji tok, koje možete kombinirati ovisno o svojim sklonostima i vremenu kojim raspolažete, a i da biste izbjegli moguću gužvu i mogli uživati u različitim predjelima Parka. U međuvremenu, možete upoznati gradove i općine u okolici Parka i kušati tradicionalne proizvode ovoga kraja u obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima uz Krku.

S obzirom na veličinu Parka i dislociranost njegovih lokaliteta, najbolji način za upoznavanjem toga zaštićenog područja prije posjeta jesu karte. Upravo zbog specifičnosti Nacionalnog parka „Krka“, brošura sadrži više specijaliziranih mapa, koje, zahvaljujući kreativnim grafičkim rješenjima, uz minimalne tekstualne informacije, pregledno prikazuju sadržaje u Parku, njihovu lokaciju i načine na koje se do njih može doći.

Područje Parka podijeljeno je na donji, srednji i gornji tok Krke, pa je i obilazak podijeljen po tim cjelinama, kako bi posjetitelji, ovisno o raspoloživom vremenu, mogli isplanirati svoj posjet tako da obuhvate što više lokaliteta. Brošura sadrži i kartu s ucrtanim pješačkim stazama, te informacije o tomu kako do svake od dvadeset dviju staza doći i napomene vezane za njihov za obilazak. Zaljubljenici u vožnju na dva kotača mogu saznati koje biciklističke rute postoje u Parku i kuda sve prolaze. Vjerujemo da će brošura biti korisna i osobama smanjene pokretljivosti jer za njih prvi puta donosi detaljne informacije o mogućnostima obilaska Parka.

Informativna brošura je bogato ilustrirana, s mnoštvom  fotografija Parka. Donosi i sažete prikaze vrijedne prirodne i kulturnopovijesne baštine Parka, te mnoštvo informacija o zanimljivostima u Parku i njegovoj neposrednoj blizini i odgovore na neka od pitanja što su ih postavili brojni posjetitelji.

Albert Einstein je rekao: Pogledaj duboko u prirodu i onda ćeš sve bolje razumjeti. 

Nadamo da ćete uz pomoć ove informativne brošure bolje upoznati Park i otkriti ljepote koje u svom kršu skriva: http://npkrka.hr/stranice/informativna-brosura/420.html

23. travanj 2024 10:55