StoryEditorOCM
ŽupanijaKiša pravi probleme

Vodostaj Krke porastao metar i po u odnosu na jučer; Zatvorena i državna cesta između Knina i Drniša, mora se voziti obilazno

Piše Izvor: Huknet, HAK
29. svibnja 2019. - 23:35

Vodostaj rijeke Krke u Kninu danas u 15 sati iznosio je 235 centimetara, a to je čak 139 centimetara više od jučerašnjeg, javlja kninski portal Huknet.

No, mjesta za brigu još nema, jer bi do izvanrednih mjera Krka trebala porasti još oko dva metra, potvrdio je za portal Huknet načelnik Stožera civilne zaštite Grada Knina, Marijo Ćaćić.

Ipak, ako kiša nastavi padati i narednih dana i ako vodostaj bude rastao ovim intenzitetom, moglo bi biti problema. Pogledali smo vremenske prognoze za sutra i prilično su neujednačene, neke kažu da će biti pljuskova, a neke da kiša neće padati.Osim Krke, puno je narasla i Orašnica i opet radi probleme, izvijestio je načelnik stožera Civilne zaštite.

– Masnoće su se počele prelijevati iz lagune u Orašnicu. Radnici DIV-a stavljali su danas barijere u kanal pored lagune, no to nije pomoglo. Ipak, masnoće iz lagune ostale su u prvoj barijeri na Orašnici i nisu se širile dalje prema Krki – kazao je Ćaćić za Huknet.

Obilne padaline koje su tijekom srijede pogodile drniško i kninsko područje stvaraju probleme i u prometu. Kako javlja HAK zbog vode na kolniku prekinut je promet na državnoj cesti DC33 Drniš-Knin. Obilazak je Vrbnik-Oklaj-Drniš.

23. travanj 2024 19:15