StoryEditorOCM
ŽupanijaNevrijeme u zaleđu županije

Jaka kiša i krupa pogodile drniško područje: U jednom danu palo dvostruko više kiše od mjesečnog prosjeka; Odgođena i utakmica finala županijskog nogometnog Kupa

Piše Izvor: Radio Drniš, Dalmacija danas
29. svibnja 2019. - 23:33

Krupa i dalje pada na području Drniša. Promet se odvija otežano. Palo je već 156 litara kiše po kvadratnom metru u par sati a mjesečni prosjek je oko 80 litara.

Inače, obilna kiša povremeno praćena tučom pogodila je oko 14 sati drniško područje.

Oko 14 sati olujni oblak velikih razmjera razvio se u šibenskom zaleđu i pogodio šire drniško područje. Prema dostupnim informacijama, u Drnišu je do 17 sati palo ekstremnih 185 litara kiše po kvadratnom metru. Nevrijeme je bez prestanka trajalo do 14 do 16:30 te je samo u tih 160 minuta palo 160 litara kiše, javlja portal Dalmacija danas.

Osim kiše, povremeno je bilo i jače tuče praćene snažnom grmljavinom. Prema službenim podacima DHMZ-a, u Drnišu u svibnju prosječno padne 77,8 litara kiše po kvadratnom metru, što znači da je u samo nekoliko sati palo oko 250 posto prosječne mjesečne količine oborina!

Budući da je jaka kiša satima padala gradske prometnice su bile dijelom potpuno poplavljene, jer velike količine kiše oborinski kanali nisu mogli prihvatiti. U Ulici Alojzija Stepinca velika količina vode strgala je usporivače prometa.

Za sad nema dojava o materijalnoj šteti, vatrogasci doznajemo od Centra 112 kao i u zapovjedništvu JVP-a Drniš, imaju pune ruke posla, već su izašli na sedam intervencija vezanih za ispumpavanje vode iz prostora. No sasvim sigurno posljedica će biti na poljoprivrednim kulturama.

 

 

Finale Nogometnog kupa Šibensko kninske županije koje se danas trebalo odigrati na Podvornici između DOŠK i Zagore je odgođeno uslijed nevremena, igralište je poplavljeno.

Za drniško i kninsko područje upaljen je i meteo alarm. Atmosfera je vrlo nestabilna.

18. travanj 2024 09:16