StoryEditorOCM
ŽupanijaRezime

Čelnici županijskog i šibenskog SDP-a, Joško Šupe i Tonči Restović, o rezultatima EU izbora: Preuzeli smo cijeli otok Murter

28. svibnja 2019. - 13:39

- SDP je definitivno lider oporbe u prilog čemu govore rezultati na svim razinama. Pobijedili smo na cijelom otoku Murteru, u svim gradovima i općinama u obalnom dijelu smo drugi. U užem području grada Šibenika od 30 biračkih mjesta pobijedili smo na 14, pobjedu smo odnijeli i u Zatonu, Zlarinu i na jednom biračkom mjestu u Brodarici- zadovoljno je konstatirao na konferenciji za novinare šef županijskog SDP-a u Šibeniku Joško Šupe komentirajući izborne rezultate za Europski parlament.

Šupe je ocijenio i kako su dosadašnji SDP-ovi europarlamentarci Biljan Borzan i Tonino Picula pokazali što i kako treba raditi u EP-u i to je, ističe, jedini ispravan put, borba za ravnopravnost i jednakost proizvoda i uvjeta življenja na cijelom prostoru EU. No, rezultati, napominje Šupe, obvezuju da se nastavi i bolje i snažnije, a to je pogotovo obaveza prema biračima,članovima stranke, simpatizerima i volonterima koji su tijekom kampanje bili SDP-u na dispoziicji.

Međutim, "HDZ je iskoristio fokus na EU izbore da bi prikriveno opet udario po džepovima građana povećavajući cijenu odvoza smeća- upozorio je Šupe.

- HDZ se hvali rezultatima i svojim radom, a konkretni rezultati rada u županiji kojom vladaju od osnivanja su da je na područu županije u proteklih 5 godina broj birača smanjen za 8.058 ili 8 posto, po čemu smo na dnu, odmah iza Ličko-Senjske županije. Još više boli što su ostale 3 županije u Dalmaciji zajedno izgubile nešto više od 6.000 birača, dakle, svi oni zajedno 2.000 manje nego mi sami- naglasio je šef ŽO SDP-a, poručujući županu Goranu Pauku kad mu se već rasplinuo bruxelleski san, da se vrati u realnost i krene s ispunjavanjem predizbornih obećanja.

Čelnik šibenskog Gradskog odbora SDP-a Tonči Restović smatra da stranka ima razloga biti zadovoljna i u gradu Šibeniku gdje je osvojila nešto manje od 22 posto glasova birača i vratila povjerenje građana u nekim gradskim kvartovima u kojima ga je svojedobno izgubila.

- Dvije stvari su ovi izbori pokazali- ocijenio je Restović. - Prvo, da je SDP jedina alternativa HDZ-u i drugo, kad god je izlaznost nešto veća, HDZ je u problemu- zaključio je Restović.

19. travanj 2024 10:24