StoryEditorOCM
Županijamurter

Više od 50 događanja mamac za 60.000 gostiju: Iako su relativno malo mjesto, kvaliteta njihovog kulturno-zabavnog ljeta je na iznimnoj razini

22. svibnja 2019. - 14:09

Iako smo relativno malo mjesto, kvaliteta našeg kulturno-zabavnog ljeta je na iznimnoj razini. Naši su gosti, naime, uglavnom prisutni na raznim događanjima tijekom cijele godine i navikli su da Murter, osim rajskih laguna, renomirane gastro scene, aktivnog turizma i atraktivnih Kornata, u ponudi ima i vrhunsku zabavu. Od nas se očekuje da im takvu zabavu ponudimo i ove godine smo se, u suradnji s Općinom Murter Kornati i uz angažman vrhunskih stručnih suradnika, potrudili još više pojačati ljetni program, obogatiti ga i učiniti raznovrsnim.


Kaže to Mateja Bašić, direktorica Turističke zajednice Murter Kornati. Dodaje kako će ovog ljeta u Murteru naglasak biti stavljen na dva velika projekt brenda mjesta - uvalu Čigrađa i MMS (Murter Music Street) projekt. U najavi je, precizira, više od 50 događaja tijekom srpnja i kolovoza na kojima se očekuje oko 60 tisuća posjetitelja. Na scenu se vraća pozornica Čigrađa, na kojoj će biti održano 12 koncerata renomiranih hrvatskih izvođača.

Za svakog ponešto

Nastupit će Amira Medunjanin, Prljavo kazalište, Jura Stublić i grupa Film, Mladen Grdović, Hladno pivo, Let 3, Kawasaki 3P, dva tribute benda - (Ne)Normalni Balašević te Queen Real Tribute, atraktivna DJ Niki Belucci & support by DJ's Thirsty Boys, održat će se jedan koncert iznenađenja i predstava "Đurologija".


Subote će, pak, biti u znaku tradicionalnog MMS "Murter Music Street" koji centar Murtera pretvara u veliki zabavni klub na otvorenom. Ove godine u najavi je devet događanja - u razdoblju od 6. srpnja do 31. kolovoza bit će organizirane tematske glazbene noći, trash party, gostovanja najomiljenijih DJ-a Hrvatske, samostalni koncerti cover i tribute bendova i večer glazbenog gosta iznenađenja.


Osim popularne koncertne scene, Murterine i goste očekuju i drugi oblici zabave - niz umjetničkih performansi, tematskih izložbi smještenih u autohtoni ambijent pitoresknih ulica i trgova, Festival filmova redatelja Anđela Jurkasa, nastupi egzotičnih inozemnih plesačica, gostovanje predavača Domagoja Jakopovića Ribafisha, tradicionalne manifestacije "Murterski pir" i "Noć Rimskog Colentuma", koncerti klasične glazbe, gostovanje klapa te koreografsko- animacijskih izvođača.

19. travanj 2024 01:45