StoryEditorOCM
ŽupanijaSvečano

Obilježen Dan Šibensko- kninske županije; Doznajte tko su ovogodišnji laureati

17. svibnja 2019. - 16:43

U Šibenskom kazalištu održana je proslava Dana Šibensko-kninske županije. Na svečanu sjednicu,među inim su stigli ministar uprave te izaslanik premijera Lovro Kuščević, izaslanik predsjednice Vladimir Lončarević, izaslanica predsjednika Sabora Branka Juričev Martinčev, državna tajnica u Ministarstvu uprave Josipa Rimac, državni tajnik u Ministarstvu kulture Ivica Poljičak, te državni tajnik u Ministarstvu hrvatskih branitelja Ivan Vukić.

Ovogodišnji laureati Šibensko-kninske županije su šibenska Gimnazija Antuna Vrančića, kninski Crveni križ, te šibenski „Lions“ klub.

Gimnazija je nagradu Županije dobila za izniman doprinos u obrazovanju brojnih generacija učenika. Županijski su grb dobili Crveni križ iz Knina te šibenski „Lionsi“ za izuzetno djelovanje na području humanitarnog rada, ublažavanje siromaštva, te brojne socijalne programe. Nagrade i priznanja primili su Anđelka Balić, predsjednica kninskog Crvenog križa, Ante Bašić, predsjednik „Lions“ kluba, te ravnatelj Šibenske gimnazije Josip Paić, koji se zahvalio u ime svih.

- Ponosan sam što smo dobili županijsku nagradu u godini, kada slavimo 110. obljetnicu gimnazijskog obrazovanja. Nadam se da ćemo i dalje biti jedna od vitalnih gradskih i županijskih ustanova - rekao je ravnatelj Josip Paić.

Župan Goran Pauk pričao je s govornice o gospodarskim, turističkim i infrastrukturnim projektima, pokrenutim u prošloj godini, a posebno je potencirao dvije stvari.

- Naša županija može se pohvaliti proračunskom stabilnošću, te kontinuitetom u provođenju prioritetnih projekata – kazao je šibensko-kninski župan.

Ministar uprave Lovro Kuščević, koji je u Šibenik došao kao izaslanik premijera Plenkovića, nije propustio reći "da je Šibensko-kninska županija imala 13 milijuna kuna više u proračunu zahvaljujući mjerama Vlade“.

- Riječ je o fiskalnoj decentralizaciji, a uskoro slijedi i ona funkcionalna. Mjere su to, koje će županijama i te kako olakšati funkcioniranje. Šibensko – kninska županija dala je snažan pečat hrvatskoj povijesti, sadašnjosti, a vjerujem da će ga dati i našoj budućnosti – poručio je Kuščević.

U povodu obilježavanja Dana Šibensko-kninske županije na gradskom su groblju Kvanj položeni vijenci i zapaljene svijeće u spomen svima, koji su dali život za Hrvatsku.

Također, u šibenskoj je Gradskoj knjižnici Juraj Šižgorić župan Goran Pauk otvorio izložbu četvrtog kruga foto - natječaja „Volim svoju županiju“.

20. travanj 2024 16:24