StoryEditorOCM
ŽupanijaSvečana akademija

Obilježen Dan Općine Pirovac i blagdan sv. Jurja; Evo tko su dobitnici plaketa i nagrada

Piše šibenski.hr
25. travnja 2019. - 15:43

Povodom obilježavanja Dana Općine Pirovac i blagdana sv. Jurja, u kino dvorani u Pirovcu održana je svečana akademija na kojoj je nazočio zamjenik župana Nikola Blažević.

 

 

Uz brojne uzvanike i goste, svečanoj akademiji nazočili su i potpredsjednik Vlade i ministar graditeljstva i prostornog uređenja Predrag Štromar, župan međimurski Matija Posavec, zamjenica gradonačelnika Grada Trogira Ruža Kovačević Bilić te Bruno Hranić načelnik pobratimljene općine Vidovec i Marjan Tomas načelnik općine Vladislavci.

„Sa zadovoljstvom ističem kako Županija već godinama ima izuzetno kvalitetnu suradnju s Općinom Pirovac i načelnikom Gulamom, koji je učinio puno pozitivnih pomaka za ovu sredinu. Naš župan Goran Pauk, sa svojim zamjenicima kao i čitava županijska administracija uvijek pruža podršku i daje vjetar u leđa svim kvalitetnim projektima koji su na dobrobit građana, jer nam je jedan od glavnih ciljeva ravnomjeran razvoj svih krajeva naše županije“, kazao je zamjenik Blažević u svom prigodnom obraćanju te čestitao Pirovčankama i Pirovčanima Dan Općine i blagdan njihova zaštitnika.

 

 

Načelnik Općine Ivan Gulam prezentirao je projekte koje je Općina provela u protekloj godini i najavio buduće planove. Tijekom svečane akademije načelnik je dodijelio plakete Općine zaslužnima: Anki Meić za dugogodišnji angažman u njegovanju kulturne tradicije i narodnih običaja, Marinu Bausu i Marinu Bariću za dobrovoljno darivanje krvi, Prostovoljnom gasilskom društvu Zreče iz Slovenije za potporu razvoja vatrogastva na području Općine Pirovac i Josipu Čubriću za uspješne rezultate u karateu.

Nagrada Općine Pirovac ove godine dodijeljena je Ani Baus za osobiti doprinos njegovanju tradicijskog i kulturnog stvaralaštva i narodnih običaja.

 

23. travanj 2024 11:35